© Malkara Haber © 2023

Edirne Valisi Sezer: Köylerimizdeki altyapının konfor alanını arttırmaya devam ediyoruz

Edirne Valisi Yunus Sezer, kent merkezine ve ilçelere bağlı köylere yönelik hedefledikleri 200 kilometrelik sıcak asfaltın, geçen seneden bu yana 155 kilometresini tamamladıklarını belirterek, “Köylerimizdeki yol, içme suyu, köy içi düzenlemeler dahil olmak üzere birçok alanda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Köylerimizdeki altyapının konfor alanlarını arttırmaya devam ediyoruz” dedi.

Vali Sezer, merkeze bağlı Demirhanlı Köyü ile Havsa ilçesine bağlı Habiller Köyü arasında yapımı devam eden sıcak asfalt çalışmasını inceledi. Vali Sezer’e ziyaretinde, Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, meclis üyeler, kurum temsilcileri ve köylüler eşlik etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Sezer, kent merkezine ve ilçelere bağlı köylere yönelik hedefledikleri 200 kilometrelik sıcak asfaltın, geçen seneden bu yana 155 kilometresini tamamladıklarını belirtti.

‘GEÇEN SENE 100, BU SENE 55 KİLOMETRE SICAK ASFALTI BİTİRDİK’

Vali Sezer, nüfusun halen yüzde 25’inin yaşadığı köylerin önemine değindi. Bu nüfusun köylerde tutulup, üretimin devam etmesi için gereken kaliteli altyapı hizmetlerinin ulaştırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Sezer, “Bu nüfus yoğunluğunu, buradaki çalışan ve üreten nüfusu köylerimizde tutma adına köylerimizdeki yol, içme suyu, köy içi düzenlemeler dahil olmak üzere birçok alanda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Köylerimizdeki altyapının konfor alanlarını arttırmaya devam ediyoruz. Bir hedef koyduk; bunu da sürekli söylüyorum. Öncelikli hedefimiz, köylerimizi grup yollarından başlayarak sıcak asfaltlarla buluşturmak ve köy içini de çok güzel ve düzenli bir hale getirmek. Yaptığımız sıcak asfaltları da, çok kaliteli ve çok üst standartlarda yaparak artık bu yamadan kurtulmak istiyoruz. 200 kilometre hedef koymuştuk geçen sene. Bu sene itibariyle de bugünkü yolumuzun bitmesiyle 55 kilometreyi bitirmiş olacağız. Geçen sene de yine 100 kilometreye yakın bir yol yapmıştık. Aynı zamanda da 150 kilometreye yakın önceden yapılan sathi kaplama yollarımızı da bir şekilde yapıyor, elden geçiriyoruz” dedi.

‘SEFERBERLİK HIZLI VE İYİ GİDİYOR’

Köylerle ilgili başlattıkları seferberliğin hızlı ve iyi bir şekilde gittiğine vurgu yapan Sezer, “Bu bir seferberlik ve çok hızlı ve iyi bir şekilde gidiyor. Arkasında çalışan muazzam bir özel idare ekibimiz var. Onlarla dayanışma içerisinde il genel meclisimiz var, üyeleri var, köylerde muhtarlarımız var. Bunların hepsi biliyorsunuz bir bütçeyle devam ediyor. Hem Özel İdare bütçemiz, hem de bunun arkasında bakanlıklarımız var. Buradan tekrar şükranlarımızı iletiyoruz. Enerji Bakanımız bütün desteği vererek bizlere yardımcı oldu. Yine bazı kaynakları bakanlıklarımıza aktardılar. Tıkandığımız yerde onlara müracaat ediyoruz. Edirne adına şükranlarımızı iletiyoruz. Hem bakanlıklarımıza, hem özel idaremize, buradan şükranlarımızı iletiyoruz. Edirne’mizin güzel insanlarına, köylerimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İnşallah Allah ağız tadıyla bu yolları kullanmalarını ve yıllarca da kullanmalarını nasip eder diye de temennide bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER