Edirne'de ekmek eski fiyatına döndü
EkonomiEdirne'de 1 lira 50 kuruştan satılan 210 gramlık ekmeğin gramını 200'e düşürüp, 2 liraya satan fırıncılar, eski tarifeye döndü. Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, "Bugün ekmek tekrar eski fiyatına dönmüştür" dedi.
Edirne'de, 6 Kasım'dan bu yana resmi olarak zam gelmemesine rağmen 200 gram ekmeği 2 liradan satan fırıncılar adına Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile bir araya geldi. Toplantı sonrası belediye binasında açıklama yapan Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz , "6 Kasım itibarıyla fırıncının uygulamaya başladığı 2 TL'ye ekmek satışı ile alakalı kamuoyunda bilinçsizce bir tartışma başlamıştır. Bugün Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan'ın daveti üzerine toplanmış olup, konu ile ilgili bir uzlaşmaya varılmıştır" ifadelerini kullandı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da fiyatın eski tarifeye çekildiğini kaydederek, "Valimizin ve benim ricalarımla fırıncı esnafımız 6 Kasım'dan bu yana yürütmüş olduğu fiyat politikasını bugün itibariyle il genelinde tekrar 1,50 liradan satılan resmi tarifeye döndürdü. Valilik ve belediye olarak esnafımızın yasal süreçlerinin takipçisi olacağız" dedi.
İlginizi Çekebilir
Hangi banka, ne kadar maaş promosyonu veriyor?
Emekli maaşı banka promosyonu güncel listesi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte, emekli aylığı almaya hak kazanan binlerce kişi tarafından sorgulanmaya başladı. SGK üzerinden EYT başvurusu tamamlanan yaklaşık 1 milyon 600 bin kişi, hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğini araştırıyor. Bankalarda emekli maaşı promosyon yarışının başladı ve güncel listeler duyuruldu. Peki, hangi banka, ne kadar emekli maaşı promosyonu veriyor?
EPDK'dan elektrik fiyatları için indirim açıklaması!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik tavan fiyatında yüzde 14,75 indirime gitti. Buna göre EPDK serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 1 Nisan'dan itibaren 3050 TL/mwh'den 2600 TL/mwhy'ye düşürdü.
Trakya’da Aralık ayında 289 milyon dolarlık ihracat
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin 2022 yılı Aralık ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TÜİK’ten yapılan açıklamaya göre, Trakya’daki 3 kentin Aralık ayındaki toplam ihracatı 289,1 milyon dolar oldu. 3 kentin Aralık ayındaki toplam ithalatı ise 234,2 milyon dolar olarak açıklandı.
Kadın girişimci, KOSGEB desteğiyle ceviz işleme tesisi kurdu
Edirne'nin Keşan ilçesinde yaklaşık 5 senedir ceviz üretimi yapan Hatice Demir, işlerini geliştirmeye karar verdi ve KOSGEB desteği ile üretim tesisi kurdu. Ceviz üretiminden kendisine olduğu kadar köye de katkı sağlayan girişimci Demir, daha da büyümeyi hedeflediğini söyledi.
Anadolubank, 2022 yılında dijital hizmetlerini çeşitlendirdi
Anadolubank, 2022 yılında hayata geçirdiği yenilikçi finansal çözümleriyle büyümesini sürdürdü. 2023 yılında KOBİ’lere ve ihracatçı şirketlere olan konsantrasyonu artıracaklarını belirten Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke “Dijitalleşme gündem maddelerimizin ilk sıralarında yer almaya devam edecek. Sürdürülebilirlik, açık bankacılık, bilgi güvenliği ve fintek iş birlikleri bizim için 2023 yılının en önemli başlıkları arasında yer alacak” açıklamalarında bulundu.
Keşan’da KOSGEB’in istihdam kredisi ile 10 kişi iş sahibi oldu
Edirne'nin Keşan ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde, 4 işletmeci daha KOSGEB'in Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamındaki istihdam kredisi ile 10 kişilik istihdam sağlandı.