Elveda Rumeli Romanının 7. Baskısı Yapıldı
YaşamYazar Ramis Çınar’ın okurlardan yoğun ilgi gören Elveda Rumeli adlı romanının 7. baskısı yapıldı.
Ramis Çınar’ın, büyük dedesi Halil İsa’nın yaşam öyküsünden esinlenerek kaleme aldığı Elveda Rumeli romanında, Rumelili bir ailenin hikâyesiyle birlikte Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, göç, esaret, salgın hastalıklar gibi tarihsel olaylara da yer veriyor.
Yayımlandığı tarihten bu yana okurlardan ilgi gören Elveda Rumeli, edebiyat alanında 3 doktora çalışmasında yer aldı ve okurlar tarafından sevilen, yorumlanan ve tavsiye edilen bir eser haline geldi.
Namık Kemal’in “Vatan Yahut Silistre” adlı ünlü eserinde anlattığı Bulgaristan’ın Silistre ilinde dünyaya gelen Ramis Çınar, 1989 Bulgaristan Zorunlu Göçü esnasında Türkiye’ye göç ettikten sonra vatan ve hürriyet şairinin memleketi olan Tekirdağ’a yerleşti. İlk, orta ve lise öğrenimini Tekirdağ’da, üniversite öğrenimini Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlayan Ramis Çınar, Vatan Yahut Silistre oyununun sahnelenişinden yaklaşık 140 yıl sonra kaleme aldığı eserinde Silistre başta olmak üzere Deliorman ve Dobruca bölgelerini, eski zamanlardaki yaşam tarzını, kültür ve geleneklerini folklorik bir bakış açısıyla ele aldı. Yaptığı araştırmalarda yazılı kaynakların yanı sıra sözlü tarih yönteminden de yararlanan Çınar, Türkiye’nin ve Balkanların tarihini ilgilendiren; fakat çok fazla bilinmeyen olay ve konulara da açıklık getiriyor.
Farklı konu ve türlerde yazdığı 5 romanla edebiyat dünyasında adını duyuran Ramis Çınar, okurların Elveda Rumeli romanına gösterdiği ilgiden memnun olduğunu ifade etti. Elveda Rumeli’nin eserleri arasında özel bir yeri olduğunu dile getiren Ramis Çınar, ileriki yıllarda kitabın devamı niteliğinde iki roman daha yazmayı planladığını belirtti.
Çınaraltı Yayınları tarafından yayımlanan 272 sayfalık Elveda Rumeli romanı, kitabevleri, internet satış siteleri ve kitap fuarlarında her geçen gün daha fazla sayıda okura ulaşmaya devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Tekirdağ'da 'Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi
TEKİRDAĞ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Tekirdağ Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi. Mankenlerin sarı renkli tarlalarda poz verdiği etkinlikte fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbirleriyle yarıştı.
Tekirdağ'da 800 keklik doğaya salındı
Tekirdağ'da, Afyonkarahisar Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nden alınan 800 keklik, kırsal 40 mahallede doğaya salındı.
Genel Müdür İbiş: UNESCO'da en çok unsuru bulunan 4'üncü ülkeyiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, kültürel mirasın en önemli alanlarından birisinin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' olduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve temaslar neticesinde 21 kadim kültürel değerimizi UNESCO listelerine kaydettirerek, UNESCO listelerinde en çok unsur bulunan 4'üncü ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Tekirdağ'da kırmızı akan kanalda inceleme
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çorlu Deresi'ne dökülen su kanalının kırmızı renge bürünmesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü inceleme başlattı.
Atıklardan siyaha dönüşerek Marmara Denizi'ne akan Kınıklı Deresi'nde inceleme
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, dünden itibaren atıklar nedeniyle siyaha bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Derenin kirletilmesiyle ilgili bugün de çalışmalar devam etti. Tekirdağ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numuneler alıp, çevredeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı
Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Üniversite önünden start alan 18 klasik otomobil sahibi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Bulgaristan'a gidecek.