Ender Çeşme; Muhtarlık, 7/24 Görevi Başında Olan Tek Devlet Kurumudur!
GündemMuhtarlar Günü sebebiyle, 19 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 10.00'da Malkara Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtı Önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Muhtarlar Günü çelenk sunma törenine; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Hasan Bayri Karakuş, Malkara İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Adem Kaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Ender Çeşme, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Vasfi Güner, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları ile Yöneticileri, basın mensupları ve muhtarlar yer aldı.
Atatürk Anıtı Önüne Malkara Muhtarlar Derneği çelenginin sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından Malkara Muhtarlar Derneği Başkanı Ender Çeşme’nin günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı;
MUHTARLIK, 7/24 GÖREVİ BAŞINDA OLAN TEK DEVLET KURUMUDUR
Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır.
Altını çizerek söylemek isterim ki Muhtarlık, çalışma saatleri belirlenmiş fakat 7/24 görevi başında olan tek devlet kurumudur.
Görevimiz sorun üretmek değil çözüm üretmektir. İlkemiz devlet ve halk arasında yıkılmaz bir köprü olmaktır. Emek ve özveriyle çalışan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü gönülden kutluyor bizi bu onurlu göreve layık gören mahalle halkımıza, bizlere destek veren Aza arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Günümüz Kutlu olsun” dedi.
19 Ekim Muhtarlar Günü anısına Atatürk Anıtı önünde toplu hatıra fotoğraf çekimi ile program son buldu.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.