Enez’de 'Çeribaşı kirazı' için hasat şenliği yapıldı
GündemEdirne'nin Enez ilçesinde üretilen ve 13 ülkeye ihraç edilen 'Çeribaşı kirazı' için hasat şenliği düzenlendi.
Bu yıl ilki gerçekleştirilen hasat şenliğine Enez Kaymakam Vekili ve İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ile Keşan TSO meclis ve yönetim Kurulu üyeleri, Çeribaşı Köyü Muhtarı Tezcan Meriç, bazı daire amirleri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
Ömer Sevgili, köy meydanında gerçekleştirilen programda, Çeribaşı kirazının tadı ve kalitesiyle ön plana çıktığını bildirdi. Üretilen kirazların büyük bölümünün Avrupa'ya ihraç edildiğini ifade eden Sevgili, "Başlayan kiraz hasadı hayırlı olsun. Toplanan kirazların uzun süre depolanabilmesi için soğuk hava depolarına ihtiyacımız var. Bu tesisin kurulmasını sağlayıp üreticilerimizin kullanımına sunacağız. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Özkan Günenç ise "Başta Almanya, Hollanda ve Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç edilen Çeribaşı kirazının çok yakın bir süre içerisinde daha fazla ülkeye ihraç edileceğinden şüphemiz yok. Ayrıca kadınların ev ekonomisine katkı sağlamak için üretimde yer almaları bizleri daha da sevindirdi. Tüm emekçi çiftçilerimize ve tarım işçilerine bereketli bir hasat geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.
Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ise Çeribaşı kirazının markalaşması için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Köy muhtarı Tezcan Meriç de yaklaşık 300 ton kiraz hasat etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Etkinlikte, en iyi kiraz üreticisi ve en iyi kiraz bahçesi sahibine teşekkür belgesi verildi. (DHA)
İlginizi Çekebilir
'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.
Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.
Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü
Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.
Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.
Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı
ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.