Fenerbahçe'den Atatürk'lü 'en büyük pankart' ile 23 Nisan kutlaması
GündemFenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, stat tribününe astığı özel fotoğraf ile kutladı. Ulu Önder Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi önündeyken çekilmiş fotoğrafı, bugüne dek sarı-lacivertlilerin stadına asılan en büyük pankart olarak kayıtlara geçti.
Sarı-lacivertli kulüp, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Ulu Önder Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi önündeyken çekilmiş fotoğrafının, 95 metre genişlik, 35 metre yükseklik ve 520 kg ağırlığında hazırlanmış pankartını; Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Maraton Tribünü'ne astı. Bu özel fotoğraf bugüne dek Fenerbahçe'nin stadına asılan en büyük pankart olarak da kayıtlara geçti.
Üretim ve dikimi 48 saat, basımı 24 saat süren; 6 kişilik dağcı ekibin yardımıyla 8 saatlik bir çalışmanın ardından stada asılan pankartın önünde, Başkan Ali Koç ve Fenerbahçe Koleji öğrencileri Can Yığman (9) ve Zeynep Canpolat'ın (7) yer aldığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı video çekimi yapıldı.
Video çekiminde Zeynep, "Ey Büyük Atatürk! Bugün 23 Nisan! Bizler, bugünün çocukları yarının geleceğe yön verecek büyükleriyiz. Senin ışığında, geleceğe umutla bakar gözlerimiz!" derken; Atamıza duygularını dile getiren Can da "Bizlere armağan ettiğin dünyada eşi olmayan bayramımızı ve Meclisimizin açılışının 100'üncü yılını kutlamak için, Fenerbahçemizin ve ülkemizin geleceği olarak buradayız!" diye haykırdı.
Başkan Ali Koç da yaptığı konuşmada; "Bugün, stadımıza bayramımızı kutlamak için geldik. Ve kalpleri bizimle olan milyonlar var yanımızda! Ne büyük onur, nasıl bir gurur... Bu fotoğraf; Atamızın önderliğinde, bağımsız Türk devletinin temel taşı, milli egemenliğimizin simgesi olan Meclisimizin açıldığı gün... Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşaması ve çocuklarımıza eşsiz bir gelecek bırakmak için yaptı her şeyi. Minnettarız, bizim için, ülkemiz için yaptıklarına. Atam! Bizlere bıraktığın güzel ülkemizin geleceği, aydınlık yüzümüz olan çocuklarımıza; çocuklarımız bize emanet!" dedi.
Başkan Koç ile Zeynep ve Can, Atamıza "İzindeyiz, ilelebet" diyerek sözlerini tamamladı.
8 ÜLKE VE 61 ŞEHİRDEKİ ÇOCUKLARDAN MESAJ
#Aydınlık100ümüz videosunun sonunda; bir haftadır 8 farklı ülke, 61 farklı şehirden kulübe ulaştırılan 3338 adet 23 Nisan videosunun kolajı yer aldı. 23 Nisan'a özel olarak stada asılan Ulu Önder'in fotoğrafının yer aldığı dev pankartın, Fenerbahçe'nin gelecek nesillere gururla miras bırakacağı Atatürk bağlılığının bir simgesi olacağı vurgulandı.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.