© Malkara Haber © 2023

Gelibolu Belediyesinden 215 Aileye Yakacak Yardımı

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam eden Gelibolu Belediyesi, gerçekleştirdiği program dahilinde ekonomik yetersizliğini belgelendiren 215 aileye 86 ton kömür yardımında bulundu.

Dar gelirli ailelerin kış aylarında yakacaklarını temin etme noktasında uyguladığı çalışmayı sürdüren Gelibolu Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

Mahalle muhtarlarının verdiği bilgiler ve Gelibolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün sosyal yardım yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen program dahilinde, ilçe merkezinde ikamet eden ve ekonomik yetersizliğini belgelendiren 215 aileye 86 ton kömür ulaştırıldı.

Zabıta ve diğer görevlilerden oluşan bir ekiple  10 gün önce başlayan ve tamamlanan çalışmada, 16 çuval halinde 400 kilogram olarak dağıtılan kömürler ailelere tutanakla teslim edildi.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ihtiyaç sahibi aileleri unutmayarak gıda yardımından yakacak yardımına kadar her türlü desteği sunmaya devam ettiklerini belirterek, bu yardımları tüm mahallelere program dahilinde eşit bir şekilde ulaştırmaya gayret gösterdiklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ'da 'Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi

TEKİRDAĞ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Tekirdağ Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi. Mankenlerin sarı renkli tarlalarda poz verdiği etkinlikte fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbirleriyle yarıştı.

Tekirdağ'da 800 keklik doğaya salındı

Tekirdağ'da, Afyonkarahisar Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nden alınan 800 keklik, kırsal 40 mahallede doğaya salındı.

Genel Müdür İbiş: UNESCO'da en çok unsuru bulunan 4'üncü ülkeyiz

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, kültürel mirasın en önemli alanlarından birisinin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' olduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve temaslar neticesinde 21 kadim kültürel değerimizi UNESCO listelerine kaydettirerek, UNESCO listelerinde en çok unsur bulunan 4'üncü ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Tekirdağ'da kırmızı akan kanalda inceleme

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çorlu Deresi'ne dökülen su kanalının kırmızı renge bürünmesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü inceleme başlattı.

Atıklardan siyaha dönüşerek Marmara Denizi'ne akan Kınıklı Deresi'nde inceleme

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, dünden itibaren atıklar nedeniyle siyaha bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Derenin kirletilmesiyle ilgili bugün de çalışmalar devam etti. Tekirdağ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numuneler alıp, çevredeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı

Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Üniversite önünden start alan 18 klasik otomobil sahibi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Bulgaristan'a gidecek.

TÜM HABERLER