© Malkara Haber © 2023

İncebey Çeşmesi Su Bekliyor

Malkara ilçesinin Kültür Varlıkları arasında yer alan Camiatik Mahallesi Şehitlik Abidesi mevkiindeki tarihi İnce Bey Çeşmesi yaklaşık 5 beş yıldır akmaz oldu.

Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze dek halkın su ihtiyacını karşılayan çeşmenin suyu mahallede inşaat çalışmalarının başlamasının ardından bir anda kesildi.

Mahalleli yıllarca akan çeşmelerinin yeniden akmasını istiyor. Doğup büyüdüğü mahalledeki Tarihi İncebey Çeşmesinin eskiden olduğu gibi akacağı günü dört gözle beklediklerini dile getiren Mahalle Sakini Hacı Ertan Ersavaş gazetemiz Devrim’e yaptığı açıklamada, “ Biz yaşlılar bu su ile büyüdük. Aşımızı İncebey Çeşmesi suyuyla pişirdik. Çamaşırımızı, bulaşığımızı bu su ile yıkadık. Çeşmenin kuru kalması mahalleli olarak bizleri üzüyor. Ne olur tarihimizi yok etmeyelim, dedi.

Şu an itibariyle boşa akan suyun çeşmeye yeniden verilmesini dört gözle beklediklerini ifade ederek, yer altı sularının evlerini Yerebatan Sarayı’na döndürdüğünü ve su baskınları yaşadıklarını dile getirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen diğer mahalle sakinleri ise, Umut Sokağı’ nda devam eden inşaat alanında ortaya çıkan yer altı suyunun İNCEBEY ÇEŞMESİ’ne bağlanmasını istediler.

Tarihi özellik taşıyan çeşmelerimize ve diğer tüm tarihi miraslarımıza el birliği ile sahip çıkmalıyız.

Önder Tabak

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER