© Malkara Haber © 2023

İpsala'da halka 'taziyeleri telefonla yapın' uyarısı

Türkiye'nin koronavirüs vaka haritasında kırmızı kategorideki 'çok yüksek riskli' iller arasında yer alan Edirne'nin İpsala ilçesinde, kaymakamlık halkı misafirliklere ara verilmesi ve taziyelerin telefonla yapılması konusunda uyardı.

 

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı, koronavirüs vaka oranı haritasında kırmızı kategorideki 'çok yüksek riskli' iller arasında yer alan Edirne'nin İpsala ilçesinde, salgının önlenmesi için çalışmalar sürüyor.

İpsala Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, salgınla mücadelenin yoğun şekilde sürdüğü belirtilerek, halkın kurallara uyması istendi. Kaymakam Ekrem Güngör'ün koordinasyonunda koronavirüs denetimleri kapsamında, ilçe merkezi, belde ve köylerde bulunan iş yerleri ile toplu kullanım alanlarında kaymakamlık ve belediye ekiplerince yapılan denetim, temizlik ve ilaçlama faaliyetleri aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, gerekmediği müddetçe kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunulmaması istenerek, "Kalabalık ortamlarda virüsün yayılma riski çok daha yüksek. Kalabalık ortamlardan kaçınmak için misafirliklere ara verelim. Taziyeleri yüz yüze değil, telefonla yapalım. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayalım. Alınan tedbirlere hassasiyetle riayet edelim. Güç tedbirde" ifadeleri kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER