İran: Yakıt depolarına saldırı sivillere karşı kimyasal bir savaştır
Dış Haberlerİran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, “ABD ve İsrail'in İran'daki enerji altyapısına yönelik saldırıları, sivillere karşı kimyasal bir savaştır” dedi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, sanal medya hesabından, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarında ülkedeki enerji altyapısını hedef almasıyla ilgili açıklamada bulundu.
Bekayi, “ABD ve İsrail'in İran halkına karşı yürüttüğü suç niteliğindeki savaş, İran'ın enerji altyapısına yönelik kasıtlı saldırılarla tehlikeli yeni bir aşamaya girdi. Yakıt depolama tesislerine yönelik bu saldırılar, İran vatandaşlarına karşı kasıtlı bir kimyasal savaştan başka bir şey değildir. Yakıt depolarının hedef alınmasıyla saldırganlar havaya tehlikeli maddeler ve zehirli kimyasallar salarak sivilleri zehirlemekte, çevreyi tahrip etmekte ve çok geniş ölçekte insan hayatını tehlikeye atmaktadır.
Bu çevresel ve insani felaketin sonuçları yalnızca İran sınırları içinde kalmayacaktır. Bu saldırılar aynı anda savaş suçu, insanlığa karşı suç ve soykırım niteliği taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Pezeşkiyan: İslam ülkeleri ve komşularımızla çatışma niyetimiz yok
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "İslam ülkeleri ve komşularımızla çatışma niyetimiz yok" dedi.
İran Atom Enerjisi Kurumu: Natanz Nükleer Tesisi'ne saldırı düzenlendi
İran Atom Enerjisi Kurumu, ABD ve İsrail’in, Natanz Nükleer Tesisi’ne saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.
Pezeşkiyan: Nükleer silah arayışında değiliz
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, komşularıyla sorun yaşamak istemediklerini belirterek, "Nükleer silah arayışında değiliz" dedi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1021’e yükseldi
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 1021’e ulaştığını duyurdu.
Macron: Hürmüz Boğazı operasyonlarına katılmayacağız
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin çatışmanın tarafı olmadığını belirterek, Hürmüz Boğazı'nın açılmasına yönelik operasyonlara kesinlikle katılmayacaklarını bildirdi.
Trump'tan Hürmüz Boğazı açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump, müttefik ülkelerin Hürmüz Boğazı konusundaki eylemsizliğini eleştirerek, İran'ın geriye kalan gücünü tamamen bitirmeleri ve boğazın sorumluluğunu onu kullanan ülkelere bırakmaları halinde müttefiklerin hızla harekete geçeceğini savundu.