© Malkara Haber © 2023

İŞKUR Açıkladı; Kayıtlı işsiz Mart'ta 3 milyon 675 bin kişi

Kayıtlı işsizler Mart'ta aylık bazda yüzde 6.5 azalarak 3 milyon 675 bin kişiye geriledi.

 

İşkur verilerine göre, kayıtlı işsizlerin yüzde 51.1'i erkek, yüzde 48.9'u kadın, yüzde 36.4’ü de 15-24 yaş grubunda bulunuyordu.

Mart ayında İşkur'un işverenlerden aldığı açık iş sayısı 167 bin 306 ve Ocak-Mart  döneminde de 503 bin 51 düzeyindeydi. Buna göre, açık işlerin yüzde 96.6’sı özel sektörden alındı. En fazla açık iş 180 bin 338 kişi ile imalat sanayi sektöründeydi. Ayrıca, en çok açık iş "satış danışmanı, güvenlik görevlisi, konfeksiyon işçisi" mesleklerindeydi. İşkur verilerine göre, Ocak-Mart döneminde en çok işe yerleştirme sanayi sektöründe "imalat" alanında gerçekleştirildi.

En fazla işe yerleştirme sırasıyla, "güvenlik görevlisi, satış danışmanı ve konfeksiyon işçisi" mesleklerinde gerçekleştirildi.

Mart ayında İşkur aracılığıyla yüzde 67.9 ile 50 bin 444’ü erkek, yüzde 32.1 ile de 23 bin 887’si kadın olmak üzere, 74 bin 331 kişi işe yerleştirildi. Ocak-Mart döneminde de 245 bin 681 kişi işe yerleştirildi.

İlginizi Çekebilir

Hangi banka, ne kadar maaş promosyonu veriyor?

Emekli maaşı banka promosyonu güncel listesi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte, emekli aylığı almaya hak kazanan binlerce kişi tarafından sorgulanmaya başladı. SGK üzerinden EYT başvurusu tamamlanan yaklaşık 1 milyon 600 bin kişi, hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğini araştırıyor. Bankalarda emekli maaşı promosyon yarışının başladı ve güncel listeler duyuruldu. Peki, hangi banka, ne kadar emekli maaşı promosyonu veriyor?

EPDK'dan elektrik fiyatları için indirim açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik tavan fiyatında yüzde 14,75 indirime gitti. Buna göre EPDK serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 1 Nisan'dan itibaren 3050 TL/mwh'den 2600 TL/mwhy'ye düşürdü.

Trakya’da Aralık ayında 289 milyon dolarlık ihracat

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin 2022 yılı Aralık ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TÜİK’ten yapılan açıklamaya göre, Trakya’daki 3 kentin Aralık ayındaki toplam ihracatı 289,1 milyon dolar oldu. 3 kentin Aralık ayındaki toplam ithalatı ise 234,2 milyon dolar olarak açıklandı.

Kadın girişimci, KOSGEB desteğiyle ceviz işleme tesisi kurdu

Edirne'nin Keşan ilçesinde yaklaşık 5 senedir ceviz üretimi yapan Hatice Demir, işlerini geliştirmeye karar verdi ve KOSGEB desteği ile üretim tesisi kurdu. Ceviz üretiminden kendisine olduğu kadar köye de katkı sağlayan girişimci Demir, daha da büyümeyi hedeflediğini söyledi.

Anadolubank, 2022 yılında dijital hizmetlerini çeşitlendirdi

Anadolubank, 2022 yılında hayata geçirdiği yenilikçi finansal çözümleriyle büyümesini sürdürdü. 2023 yılında KOBİ’lere ve ihracatçı şirketlere olan konsantrasyonu artıracaklarını belirten Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke “Dijitalleşme gündem maddelerimizin ilk sıralarında yer almaya devam edecek. Sürdürülebilirlik, açık bankacılık, bilgi güvenliği ve fintek iş birlikleri bizim için 2023 yılının en önemli başlıkları arasında yer alacak” açıklamalarında bulundu.

Keşan’da KOSGEB’in istihdam kredisi ile 10 kişi iş sahibi oldu

Edirne'nin Keşan ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde, 4 işletmeci daha KOSGEB'in Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamındaki istihdam kredisi ile 10 kişilik istihdam sağlandı.

TÜM HABERLER