İzmir'deki cinayet zanlısı Malkara'da yakalandı
Gündemİzmir'de Oktay Yıldız'ı otomobiliyle kırmızı ışıkta beklediği sırada silahlı saldırıyla öldürdüğü iddiasıyla aranan Erdal G.(35), Yunanistan'a kaçmak isterken, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yakalandı.
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, 23 Nisan 2020 akşamı yaşanan olayda Oktay Yıldız, 35 GC 2065 plakalı otomobiliyle Mithatpaşa Caddesi üzerindeki kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada otomobilin yanına gelen kimliği belirsiz saldırgan, Yıldız'a 4 el ateş edip, kaçtı. Ağır yaralanan Yıldız, kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
OPERASYONLA YAKALANDI
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Polis, şüphelinin evli ve 2 çocuk babası Erdal G. olduğunu belirledi. Yaklaşık 9 aydır her yerde aranan Erdal G.'nin son olarak Yunanistan'a kaçmak için hazırlık yaptığı belirlenerek, kullanacağı aracın plakası tespit edildi.
Şüphelinin Tekirdağ Malkara ilçesinde olduğunun belirlenmesi üzerine polis ekipleri, harekete geçti. Takibe aldıkları aracı, yolunu keserek durduran ekipler, üzerinden kimlik çıkmayan sürücü Erdal G.’yi gözaltına aldı. Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelinin ifadesinde cinayeti işlediğini kabul ettiği bildirildi. Kaçmak için kullandığı aracın kardeşine ait olduğu öğrenilen Erdal G. adliyeye sevk edildi. (DHA)
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.