Kadınlar, Şehir Ormanı'nda 150 poşet çöp topladı
YaşamŞehir Ormanı'nda sabah yürüyüşü yapan kadınlar, adımlarını bu kez doğayı korumak için attı. Sultangazi'de yaşayan kadınlar, tarihi Güzelce Kemeri’nin çevresinde 150 poşet çöp topladı.
'Kendine Değer Ver Hayatında Spora Yer Ver' sloganıyla hareket eden Sultangazi Belediyesi, Şehir Ormanı'nda kadınlara özel düzenlediği sabah yürüyüşlerine farklılık kattı. Ellerine çöp poşetlerini alan ve maske, siperlik, eldiven takan 50 kadın, bir yandan sabah yürüyüşü yaparken bir yandan da çöpleri topladı. Pet şişe, cam, maske, kapak, izmarit gibi çeşit çeşit atık, kadınlar tarafından 150 poşete sığdırıldı.
AYAKKABIDAN ŞİŞEYE, MASKEDEN POŞETE KADAR BİRÇOK ÇÖP TOPLANDI
Çöp toplamak için gönüllü olan Aygül Ağdemir, “Böyle bir sosyal sorumluluğun içinde bulunmak çok güzel bir şey. İnsanlarımız çok duyarsız davranıyorlar. Yediklerini ve içtiklerini kendileri toparlasa daha iyi olacak. Bu şekilde biz destek olup toparlamaya geldik ama inşallah bir daha bu şekilde bırakmazlar” dedi.
Arzu Eyüpoğlu ise, “Daha önce biz buraya yürüyüş için geliyorduk. Güzelce’yi gezmeye geldik ve burayı gördük. Çok kötü haldeydi ve hocalarımıza da söyledik. İnsanlarımızın burayı daha güzel tutması için bu bir ön gösterge. Kişilerin buraya geldiğinde böyle bir alanı güzel ve temiz kullanması gerekiyor. Bu çöpleri böyle atmamaları gerekiyor. Herkes kendi çöpünü alıp giderse burası daha güzelleşir. Maske, şişe, yiyecek atıkları, her türlü çöp vardı. Ben 2 poşet çöp topladım” ifadelerini kullandı.
2 poşet çöp toplayan Nermin Erdoğan da, “Poşetin içinden ayakkabısından tutun, şişelere kadar birçok çöp çıktı. Özellikle çok fazla maske topladım. Kimse çöplerini atmasın. Buraya gezmek için geldiğimizde tüm çöpleri poşet alıp toplamak istemiştik. Kimse çöplerini yere atmasın ve her yer temiz olsun. Bu kadar güzel bir yer varken herkes kıymetini bilmeli" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Tekirdağ'da 'Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi
TEKİRDAĞ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Tekirdağ Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi. Mankenlerin sarı renkli tarlalarda poz verdiği etkinlikte fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbirleriyle yarıştı.
Tekirdağ'da 800 keklik doğaya salındı
Tekirdağ'da, Afyonkarahisar Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nden alınan 800 keklik, kırsal 40 mahallede doğaya salındı.
Genel Müdür İbiş: UNESCO'da en çok unsuru bulunan 4'üncü ülkeyiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, kültürel mirasın en önemli alanlarından birisinin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' olduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve temaslar neticesinde 21 kadim kültürel değerimizi UNESCO listelerine kaydettirerek, UNESCO listelerinde en çok unsur bulunan 4'üncü ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Tekirdağ'da kırmızı akan kanalda inceleme
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çorlu Deresi'ne dökülen su kanalının kırmızı renge bürünmesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü inceleme başlattı.
Atıklardan siyaha dönüşerek Marmara Denizi'ne akan Kınıklı Deresi'nde inceleme
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, dünden itibaren atıklar nedeniyle siyaha bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Derenin kirletilmesiyle ilgili bugün de çalışmalar devam etti. Tekirdağ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numuneler alıp, çevredeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı
Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Üniversite önünden start alan 18 klasik otomobil sahibi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Bulgaristan'a gidecek.