Kamyonetin kasasının altındaki gizli bölmede 5 kaçak göçmen yakalandı
GündemEdirne'de, İpsala Sınır Kapısı’na Yunanistan’a çıkış yapmak için gelen kamyonetin kasasının altında özel olarak yapılan gizli bölmede 5 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alınan kamyonet sürücüsü Makedonya uyruklu D.A., tutuklandı.
İpsala Gümrük Muhafaza Kaçaklık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Yunanistan’a çıkış yapmak üzere İpsala Sınır Kapısı’na gelen Makedonya uyruklu D.A. yönetimindeki kamyonette şüphe üzerine arama yaptı.
Aramada, kamyonetin kasasının altına kaydırmalı sistemle özel olarak yapılmış 2 metre 30 santimetre uzunluğunda, 1 metre 30 santimetre eninde ve 30 santimetre yüksekliğindeki gizli bölmede yasa dışı yollarla Yunanistan’a çıkmak isteyen 5 kaçak göçmen yakalandı.
Gözaltına alınan kamyonet sürücüsü D.A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ‘göçmen kaçakçılığı’ suçundan tutulandı. Kaçak göçmenler ise işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.