© Malkara Haber © 2023

Kırklareli'de mera otlatma sezonu açıldı

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinin Erikleryurdu köyünde temsili olarak 2020 yılı mera otlatma sezonu açıldı. Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Özel, "Mayıs ayında kullanılmaya başlanan meralarımızda, Kasım ayına kadar otlama devam edecek" dedi.

Babaeski ilçesine bağlı Erikleryurdu köyünde, temsili olarak 2020 yılı mera otlama sezonu temsili olarak açılışı yapıldı. Erikleryurdu köyünde düzenlenen çılışıa, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Özel, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Gökalp Muzikacı ve Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Küçük ile köy muhtarı ve üreticiler katıldı.

İl Müdürü Funda Özel, "4342 Sayılı Mera Kanunu kapsamında ilimizde bugüne kadar 355 bin 493 dekar alanda mera tespitleri yapılmıştır. Tespit edilen mera varlığımızın Bakanlığımız ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi koordinesinde ıslah edilmesi çalışmaları 2004 yılında başlayarak aralıksız şekilde devam etmektedir. Bugüne kadar İlimiz sınırları içerisinde 23 yerleşim biriminde 50 bin 62 dekar alanda ıslah çalışmaları tamamlanmış olup, 4 yerleşim biriminde 6 bin 747 dekar alanda ıslah çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Kırklareli Valiliği'nin İl Mera Komisyonu'nun uygun görüşü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversite'nin hazırlamış olduğu rapora istinaden Kırklareli’ndeki mera alanlarının otlatma döneminin 1 Mayıs 2020 -30 Ekim 2020 tarihleri olarak belirlendiğini hatırlatan Özel, "Islah çalışmaları tamamlanmış olan Erikleryurdu köyünde üreticilerimizin mera alanlarında planlamış olduğumuz münavebeli otlatma sistemine riayet etmeleri meraların ıslahında en etkili yöntem. Bölgemizde coğrafi işaret tescili alınması için gerekli işlemlerin hızla devam ettiği Kıvırcık Koyunu'nun mera alanlarını etkin şekilde kullanmalarını diliyoru" dedi.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ DSYB Kulak Küpe Yetkisini Devraldı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy ile Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun imzalanan karşılıklı protokolle Tekirdağ’da Büyükbaş Hayvanların Kulak Küpelemesi bundan sonra alınan yetkiyle Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde görevli saha çalışanları tarafından yapılacak.

Mustafa Gündüz, Malkara Yağlı Tohumlar Başkan Adaylığını Açıkladı!

Mustafa Gündüz, S.S. 269 Sayılı Malkara Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin seçimli genel kuruluna kıymetli yol arkadaşlarımın tavsiye ve talepleri ile liste kurarak katılma kararını yaptığı yazılı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Trakya'da son yılların en kurak ekim ayı yaşandı

Son yılların en kurak dönemini yaşayan Trakya'da ekim ayında metrekareye ortalama 1 kilogram yağış düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, "Ekim ayında özellikle felaket bir kuraklık yaşadık. Son 30 yıllık verilerimize göre ekim ayı yağışımız ortalama 50-60 kilogram. Bu yıl içinde bölgede aldığımız yağış metrekareye 1 kilogram" dedi.

Veysel Eroğlu: Edirne'de çiftçinin cebine her yıl 1 milyar 677 milyon TL giriyor

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'ye 38 baraj ve gölet inşa edildiğini belirterek, "Ayrıca 3 baraj ve 1 gölet inşa ediliyor. 114 dere ıslah etmişiz. Burada topraklar sulanmıyordu. Biz her tarafı baraj ve göletlerle sulamaya başladık. 1 milyar 677 milyon TL her yıl buradaki çiftçinin cebine para giriyor" dedi.

Türkiye ayçiçeği yağı ihtiyacını karşılayabilir, ihraç da edebilir

TRAKYA Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Trakya başta olmak üzere tüm bölgelerde ayçiçeği ekimi ve veriminin arttığını belirterek, "Ülke olarak ayçiçeği yağı ihtiyacını karşılayabiliriz hatta ihraç da edebiliriz çünkü Türkiye'nin toprakları buna müsait. Bizim ülkemizde ayçiçeği her yerde yetişebilir" dedi.

Ergin Durgun; Böyle Devam Ederse Yetiştiricilerimiz, Üreticilerimiz Hayvancılık Sektörüne Küsecektir!

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, "DLG Fuarcılık Tarım ve Teknoloji Günleri Karaevli Fuar alanında 2 Eylül 2022 Cuma günü saat 11:30’da Tekirdağ DSYB “Buzağı Güzellik Yarışması'nda yaptığı konuşmayla; Birliğe ait çiftliğin kredi borcunun tamamen bittiği müjdesini vererek, çiftliğe nasıl bir proje düşündüklerini ve yetiştiricilerin, üreticilerin yaşadıkları zorluklarla hayvancılık sektörüne küsmek üzere olduklarını söyledi.

TÜM HABERLER