© Malkara Haber © 2023

Kore Mahallesi'nde renkli şalvar gecesi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ile Çorlu Belediyesi iş birliğinde dönüşümün başlatıldığı Kore Mahallesi'nde, şalvar gecesi etkinliği düzenlendi. Trakya'nın kültürel miraslarından şalvar gecesi, mahallede renkli görüntülere sahne oldu.

Çorlu Belediyesi tarafından Hıdırağa Mahallesi Muhtarlığı ile iş birliğinde, Trakya'nın kültürel miraslarından şalvar gecesi düzenlendi. İsmi sıklıkla asayiş ve narkotik olaylarıyla anılan, kamuoyunda Kore Mahallesi olarak bilinen mahallede dönüşümün ardından düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Etkinliğe çok sayıda vatandaş katılırken; çuval yarışı, sandalye ve şalvar kapma gibi yarışmalar düzenlendi.

'BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARIMIZI PEKİŞTİRDİK'

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Hıdırağa Mahallemizde, Trakya'mızın köklü geleneklerinden biri olan şalvar gecesini büyük bir coşkuyla kutladık. Renkli görüntülere sahne olan bu güzel gecede, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı bir kez daha pekiştirdik. Değerli hemşerilerimle bir arada olmak, her zaman olduğu gibi büyük mutluluk verdi. Bu kıymetli geleneklerimizi yaşatan tüm Hıdırağa Mahallesi sakinlerine başta mahalle muhtarımız Fatma Bucak olmak üzere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'2 BİN KİŞİYE HİTAP EDEN BİR EĞLENCE OLDU'

Hıdırağa Mahallesi Muhtarı Fatma Bucak ise "Bu gece Hıdırağa Mahallemizde şalvar gecemizi gerçekleştirdik. Tüm Çorlu halkının katkılarıyla çok güzel bir gece oldu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarı kurt ve ekibine, başkan yardımcılarına çok teşekkür ederim. İnşallah her sene bunu geleneksel hale getirip, daha güzel şalvar geceleri yapacağız. Bu gece yaptığımız etkinliklerde çuval yarışmalarımız, sandalye kapma yarışmalarımızla birlikte çok neşeli, çok eğlenceli, yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden bir eğlence oldu" dedi.

Diğer yandan gecede en çok 12 yaşındaki davulcu, ilgi gördü. Çaldığı ritimlerle Roman havası oynayan vatandaşları coşturan davulcu, izleyenlerden büyük alkış aldı. Renkli görüntülere sahne olan şalvar gecesi, gece yarısına kadar devam etti. Etkinlik, gecenin sonunda çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER