Lüleburgaz'daki tarihi köprü için alternatif yol geliyor
GündemKırklareli'nin Lüleburgaz ilçe Belediyesi tarafından yapımına başlandığı alternatif yolda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Zemin düzleştirme çalışmaları yapılan tamamlandığında Tarihi Taş Köprü taşıt trafiğinden arındırılacak.
Lüleburgaz Belediyesi, Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden Tarihi Taş Köprü’yü büyük bir yükten kurtararak yayalaştırmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak yaptığı alternatif yol çalışmaları sürüyor. Alternatif yol için bugüne kadar 22 bin metrekareden fazla alan kamulaştırılırken, yoldaki zemin düzleştirme çalışmaları da tamamlandı.
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince belirlenen alan üzerinde zemin düzleştirme çalışmaları yapılan yol, drone ile çekilen görüntüsünde tamamen ortaya çıkmaya başladı. Gidiş-geliş şeklinde olacak yol Değirmen Caddesi’nden başlayıp sırasıyla Köprüaltı, Kaynarca Dereleri, Kümeevleri ve Diş Hastanesi Kavşağı üzerinden Edirne Caddesi’ne kesintisiz bir şekilde bağlanacak. Sürücüler biri 20 diğeri 12 metre genişliğinde olacak alternatif yolla trafik sorunundan da kurtulmuş olacak.
Alternatif yolun yapımında en önemi noktalardan biri olan köprülerin yapımına ise Devlet Su İşleri ekipleri başlayacak. DSİ’nin köprüleri inşasının ardından ise yol açılarak Lüleburgaz halkının hizmetine sokulacak.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.