© Malkara Haber © 2023

Malkara Et Kombina Tesisinin Hakkında STK’lardan Ortak Açıklama

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Malkara Et Kombina Tesisinde “Fire” kesintisi konusuyla ilgili olarak Malkara Ziraat Odası, Malkara Et Üreticileri Birliği, Malkara Ticaret Borsası ve Malkara Süt Üreticileri Birliği İmzaladıkları Protokolü kamuoyuyla paylaştı.

İMZALANAN PROTOKOL’ÜN İÇERİĞİ

İlçemiz Malkara Belediyesi tarafından işletilmekte olan Malkara Mezbahasının kapanması ile birlikte kesim faaliyetleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Malkara Et Kombina Tesisi 14.10.2019 tarihinde faaliyete başlamıştır.

Faaliyete geçen Malkara Et Kombina Tesisinde tartı ve fire konularında tartışmalar yaşandığı gözlemlenmiştir.

Kesim faaliyetleri sonucu elde edilen ağırlığın net karkas ağırlığı, karkas etlerin 24 saat Soğuk Hava Depolarında bekletilmesi sonucunda tartım ağırlığı %1,5 ile %2 aralığında fire kaybı yaşandığı yapılan kontrollerde gözlemlenmiştir.

Tesis genelinde etlerin muhafazasında kullanılan soğuk hava depolarında soğutma sistemleri 24 saat otomatik sensörler ile kontrol edilmekte; “5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” ile ilgili yönetmelikleri olan “Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” gereklilikleri ve sınırları kapsamında 0-4 °C soğuklukta muhafaza edilmektedir.

Bu tespitler doğrultusunda, Malkara Ziraat Odası, Malkara Et Üreticileri Birliği, Malkara Ticaret Borsası ve Malkara Süt Üreticileri Birliği olarak; üreticilerimiz ile alım satım işinde bulunan tacirler arasında, yapılan hayvan alışverişinde Büyükbaş hayvanlar için 3 Kg. Küçükbaş hayvanlarda 0,5 (Yarım) Kg. fire kesintisinin yapılmasının uygun olacağını düşünüyor ve bu tavsiye kararımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz, denildi.

Protokol; Malkar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Malkara Et Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kazan, Malkara Ticaret Borsası Başkanı Atila Ayaz ve Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil tarafından imzalanmıştır.

PTOKOLÜN İMZALI ÖRNEĞİ

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER