© Malkara Haber © 2023

Malkara-Hayrabolu Yolu Büyük Tehlike Altında!

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Tekirdağ’da Malkara-Hayrabolu yolu üzerindeki maden ocaklarının kontrolsüz ve özensiz çalışmalarının can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldiğini belirten Aygun, “Maden ocağı kazıları ile oluşan ve büyük tepelere dönüşen hafriyatlar, Malkara-Hayrabolu yolu zemini üzerinde toprak kaymasına neden olmaktadır. Yolda büyük göçük ve yarıklar oluşmakta, seyir halindeki araçları tehlikeye atmaktadır.  Vatandaşımızın can güvenliği tehlike altındadır” dedi. Aygun, önlem alınıp alınmayacağını sordu.

Aygun, TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde, can güvenliğini sağlamanın Devletin Anayasal yükümlülüğü olduğuna işaret ederek, “Özellikle aşırı yağışlarda artan toprak kayması, vatandaşımızın can güvenliğini ortadan kaldırmıştır. Yol, bu nedenle sık sık trafiğe kapanmaktadır. Malkara-Hayrabolu yolu üzerindeki maden ocaklarının döküm sahası civarında meydana gelen bu toprak kaymaları, karayolu zemininin yansıra içme suyu hatlarında arızalara ve ilçede su kesintilerine neden olmaktadır” dedi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün söz konusu maden ocaklarının gerekli tedbirleri alması için Tekirdağ Valiliği’ne yazı yazdığını ama sonuç alamadığını anlatan Aygun, şu soruları yöneltti:

  1. Kömür ve taş maden ocaklarının döküm sahasında ve hafriyat çalışmalarında gerekli önlemleri alarak yol güvenliğini tehlikeye atmaması için ne yapacaksınız? Maden ocaklarına yönelik caydırıcı önlemler alacak mısınız?
  2. Tonaj kontrolü için kantar yapmayı düşünüyor musunuz?
  3. Malkara-Hayrabolu, Hayrabolu-Alpullu yolunu ne zaman projelendireceksiniz? Bu konuda 2021 bütçesine kaynak ayıracak mısınız?
  4. Yol güzergâhlarındaki maden ocaklarının özenli çalışma yapması için 2021 yılına dönük bir eylem planınız var mıdır?

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER