Malkara’da 13 Bin 542 Kişi’ye Koronavirüs Aşısı Yapıldı
GündemTekirdağ’ın Malkara ilçesinde Covid-19 aşılamaları aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde 13 bin 542 kişi’ye Koronavirüs aşısı yapıldı.
Edinilen bilgilere göre; Sağlık Bakanlığı tarafından öncelikli grup olan ayrıca 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişilere Malkara ilçesinde Aile Hekimlerinde veya Devlet Hastanesinde aşılama çalışmaları devam ediyor. 17 bin 253 vatandaşımızın aşılanması gerekirken bunlardan sadece 1. Doz aşısı %78’i yani 13 bin 542 kişi, 2. Doz aşısı %53’ü yani 9 bin 186 kişiye Covid-19 aşısı yapıldı. Yetkililer; Lütfen aşılarınızı yaptırın. Her yaptırmadığınız aşı sizi ve çevrenizdekilere zor duruma sokmaktadır. Aşı yaptıracak olan öncelikli gruplarda olan kişiler 182 arayarak randevu alabilirler. Ayrıca Merkezi Hekim Randevu Sisteminden (MHRS) telefonlara yükleyerek online olarak randevu alabilirler.
55 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA AŞI RANDEVU SİSTEMİ AÇILDI
Sağlık Bakanlığı tarafından 19 Nisan Pazartesi günü açıklanan 55 yaş üstü vatandaşlarımızın öncelikli gruba alınarak randevu sistemleri açıldı.
COVID-19 TEKİRDAĞ İLÇELERİ VAKA TABLOSU
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.