© Malkara Haber © 2023

Malkara'da Yılın İlk Ayçiçeği 13,20 TL’den Satıldı

Malkara ilçesinde 2022 yılı hasat sezonunun ilk yeni mahsul ayçiçeği, 13 lira 20 kuruştan Yıldırım Nakliyat adına Sahir Yıldırım tarafından alındı.

2022 yılı ayçiçeği ilk ürün satışı, açık arttırma usulü ile Malkara Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Açık attırmaya; Tüccarların yanı sıra ev sahibi Malkara Ticaret Borsası Başkanı Atila Ayaz ve Meclis Başkanı Ersin Kaçar ile Borsa Yöneticileri,  Malkara Beleye Başkan Vekili Recai Örs, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, TSO Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Malkara Belediye Meclis üyeleri Bahadır Uysal ve Gökhan Doğan ve Ticaret Borsası çalışanları katıldı.

Malkara ilçesi Deveci Mahallesinde biçilen çiftçilikle uğraşan Enes Şenel’in getirdiği ayçiçeği ürünü (3460 kg), YILDIRIM NAKLİYAT GIDA TARIM HAYVANCILIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. adına Sahir Yıldırım tarafından kilosu 13 Lira 20 Kuruştan satın alındı. Yine ikinci ürün olan Evrenbey Mahallesinden Hasan Kaynan'nın getirdiği 2000 kg Ayçiçeği 13,00 TL'den Hançerler Tarım adına Gökay Hançer tarafından satın alındı. 

ÜRETİCİLERE, MALKARA TİCARET BORSASI’NDAN “MAZOT” MALKARA ZİRAAT ODASI'NDAN “AYÇİÇEK TOHUMU”

İlk ürünü getirmesi dolayısıyla üretici Enes Şenel’e 35 litre akaryakıt, aynı seansta ikinci ürün olarak Ayçiçek getiren Hasan Kaynan'a da 35 litre mazot Malkara Ticaret Borsası tarafından hediye edildi. Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz de ilk ayçiçeğini hasat ederek Malkara Ticaret Borsasına getiren üreticilere Malkara Ziraat Odası tarafından 1’er çuval Ayçiçeği Tohumu hediye etti. 

Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atila ayaz satış sonrası yaptığı açıklamada; Ayçiçek hasat sezonunun tüm Üreticilerimize, Üyelerimize ve Sanayicimize hayırlı olmasını diledi.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ DSYB Kulak Küpe Yetkisini Devraldı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy ile Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun imzalanan karşılıklı protokolle Tekirdağ’da Büyükbaş Hayvanların Kulak Küpelemesi bundan sonra alınan yetkiyle Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde görevli saha çalışanları tarafından yapılacak.

Mustafa Gündüz, Malkara Yağlı Tohumlar Başkan Adaylığını Açıkladı!

Mustafa Gündüz, S.S. 269 Sayılı Malkara Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin seçimli genel kuruluna kıymetli yol arkadaşlarımın tavsiye ve talepleri ile liste kurarak katılma kararını yaptığı yazılı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Trakya'da son yılların en kurak ekim ayı yaşandı

Son yılların en kurak dönemini yaşayan Trakya'da ekim ayında metrekareye ortalama 1 kilogram yağış düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, "Ekim ayında özellikle felaket bir kuraklık yaşadık. Son 30 yıllık verilerimize göre ekim ayı yağışımız ortalama 50-60 kilogram. Bu yıl içinde bölgede aldığımız yağış metrekareye 1 kilogram" dedi.

Veysel Eroğlu: Edirne'de çiftçinin cebine her yıl 1 milyar 677 milyon TL giriyor

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'ye 38 baraj ve gölet inşa edildiğini belirterek, "Ayrıca 3 baraj ve 1 gölet inşa ediliyor. 114 dere ıslah etmişiz. Burada topraklar sulanmıyordu. Biz her tarafı baraj ve göletlerle sulamaya başladık. 1 milyar 677 milyon TL her yıl buradaki çiftçinin cebine para giriyor" dedi.

Türkiye ayçiçeği yağı ihtiyacını karşılayabilir, ihraç da edebilir

TRAKYA Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Trakya başta olmak üzere tüm bölgelerde ayçiçeği ekimi ve veriminin arttığını belirterek, "Ülke olarak ayçiçeği yağı ihtiyacını karşılayabiliriz hatta ihraç da edebiliriz çünkü Türkiye'nin toprakları buna müsait. Bizim ülkemizde ayçiçeği her yerde yetişebilir" dedi.

Ergin Durgun; Böyle Devam Ederse Yetiştiricilerimiz, Üreticilerimiz Hayvancılık Sektörüne Küsecektir!

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, "DLG Fuarcılık Tarım ve Teknoloji Günleri Karaevli Fuar alanında 2 Eylül 2022 Cuma günü saat 11:30’da Tekirdağ DSYB “Buzağı Güzellik Yarışması'nda yaptığı konuşmayla; Birliğe ait çiftliğin kredi borcunun tamamen bittiği müjdesini vererek, çiftliğe nasıl bir proje düşündüklerini ve yetiştiricilerin, üreticilerin yaşadıkları zorluklarla hayvancılık sektörüne küsmek üzere olduklarını söyledi.

TÜM HABERLER