© Malkara Haber © 2023

Meriç Nehri’nde saltanat kayıkları, turistik turlara başladı

Edirne'nin turizmine katlı sağlamak amacıyla Meriç Nehri'nde, ziyaretçilerin gezinti yapabileceği ‘kancabaş’ adı verilen saltanat kayıkları, hizmet vermeye başladı.

Edirne Valiliği, kentin önemi su kaynaklarından Meriç Nehri'nde, turistik gezilerin yapılabilmesi için ‘kancabaş’ adı verilen 4 saltanat kayığını hizmete aldı. Ziyaretçilerin Meriç Nehri'nde köprüleri ve tarihi yapıları görebileceği turlar yapacak kayıklar, düzenlenen törenle ilk turunu gerçekleştirdi.

'HERKESİN ORTAK HAYALİ NEHRİN KULLANILMASI'

Edirne Valisi Yunus Sezer, kentteki kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir süre kayıklarla gezdi. Kente gelen ziyaretçilerin nehrin tüm güzelliklerini görmesini amaçladıklarını söyleyen Sezer, "Edirnelilerin aslında Edirne'yi ziyaret eden herkesin aslında ortak bir hayali var; o da nehrin her iki yakasının da yürüyüş alanlarıyla, bank alanlarıyla donatılması. Aynı zamanda da nehri kullanma noktasında herkesin ortak düşüncesi, ortak anlayışı, ortak isteği var. Nehirde de bugün hem buradaki gördüğünüz şekilde projesi tamamlanarak yürüyüş alanları kısa bir zaman içerisinde bitecek hem de nehirde biz bu Kancabaşı kayıkları dediğimiz saltanat kayıklarıyla gelen ziyaretçilerimizin tarihi köprülerimizi görme, Edirne'nin enfes manzarasını görme imkanına kavuşacaklar. Bugün bir başlangıç yapıyoruz. Dört tane kancabaşı kayığıyla beraber burada bir sistem oluşturuldu, denemeleri yapıldı. Güvenlik testleri yapıldı. Bugün bu çalışmalar başlayacak bugünden sonra ziyaretçilerimizi buradan kabul edip gezdireceğiz" dedi.

'SU ARAÇLARININ KULLANILDIĞI BİR MERKEZ HALİNE GELECEK'

Edirne'nin turizm ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Sezer, "Bir müddet sonra sahil kenarındaki yürüyüş alanları ve sahil kenarının düzenlenmesi bittikten sonra da buranın neredeyse tamamı iskele olacak şekilde bir kapı açılarak nehre sıfır yanaşacak şekilde birden çok kancabaşı kayığı ve değişik yine aynı şekilde su araçların kullanıldığı bir merkez haline getirilecek. Aynı zamanda burada su sporlarıyla ilgili bir merkez yapılıyor. Onun da projelendirme çalışmaları tamamlandı. Onunla ilgili de yapım çalışmalarına başlayacağız. Bu sene de burada malumunuz Avrupa Şampiyonası için hazırlık yapılıyor. Avrupa Şampiyonası burada düzenlenecek" diye konuştu. (DHA)

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER