Mezuniyet töreninde depremde ölen arkadaşlarını unutmadılar
GündemTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin (NKÜ) mezuniyet töreninde öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli depremde ölen arkadaşları Ayşe Cinkılıç ile Gülistan Aktürk'ün fotoğraflarını taşıdı.
Namık Kemal Üniversitesi’nde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında mezun olan 2 bin 834 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversitenin stadyumunda yapılan törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından üniversiteden mezun olan öğrenciler geçit töreni gerçekleştirdi. Geçit töreninde öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Ayşe Çinkılıç, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Gülistan Aktürk'ü anıp, fotoğraflarını taşıdı.
Törende konuşan Rektör Mümin Şahin, depremler nedeniyle buruk bir sevinç içinde mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini söyledi. Depremde öğrencileri Ayşe Cinkılıç ile Gülistan Aktürk'ü kaybettiklerini ifade eden Şahin, "Deprem doğanın bir gerçeği ve Tekirdağ'ımızın çevre illerinde kapısını çalmak üzere olduğu bilim çerçevesinde kabul edilmiş olduğu bir gerçek. Bu nedenle bunun felakete dönüşmemesi için üzerimizde hissettiğimiz büyük bir sorumluluk var. Hayatını kaybeden öğrenci kardeşlerimizi ve hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum. Hepimizin tekrar başı sağ olsun" dedi. (DHA)
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.