© Malkara Haber © 2023

MÜSİAD Başkanı Doğan: Projeler tek tek gerçekleşiyor

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi Başkanı Ramazan Doğan, derneğin ortaya koyduğu projelerin pilot bölge olarak seçilen Tekirdağ'da tek tek gerçeleştiğini söyledi.

MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan,Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Bartın Valisi Sinan Güler, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve MÜSİAD Bartın Başkanı Muhammet Aksoy, MÜSİAD Sanayi Bölgeleri ve Yerleşkeleri Komitesi Başkanı Dr. Oktay Dede'yi Tekirdağ Müsiad Kooperatifi'nde (TEKMÜSKOOP) ağırladı. Çalışmaları hakkında konuklarına bilgi veren Doğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en yaygın, en örgütlü ve en etkin sermaye platformu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ortaya koyduğu pilot proje olarak Tekirdağ'da gerçekleştiriyor. TEKMÜSKOOP projesinde,  üretim alanları ve imkanları kısıtlı olan küçük sanayi sitesi üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamaya çalışmaktadır. Bu amacıyla 81 ilde 'Orta Ölçekli Sanayi Siteleri' kurmayı hedefliyoruz.Yapılması planlanan projeler, sitenin kurulacağı il ve ilçenin ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arası araziler üzerinde inşa edilmesi öngörülüyor. İmalathaneler ise zeminde 500, 1000, 1500  ve 2000 metrekare olacak şekilde tasarlanıyor.Türkiye'de yeni bir dönemi başlatacak proje kapsamında, tesis içerisindeki çalışanların daha iyi imkanlara sahip olabilmesi adına, kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanlardan oluşan kompleks bir yapı öngörülüyor. Ayrıca site içerisinde yer alacak meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkanı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlaması hedefleniyor."

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER