© Malkara Haber © 2023

Mustafa Sarıgül: Konut sorunu toplumsal huzuru bozacak hale geldi

Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül, Beşiktaş’taki çalışma ofisinde açıklamalarda bulundu. Sarıgül, "Konut, kira ve barınma sorunu Türkiyemizi adeta kasıp kavuruyor. Bu sorun toplumsal huzuru bozacak hale geldi. İlgililer bu soruna acil olarak çözüm bulmalıdır" dedi.

CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül, Beşiktaş'taki çalışma ofisinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıgül, "Konut, kira ve barınma sorunu Türkiye’mizi adeta kasıp kavuruyor. Bu sorun toplumsal huzuru bozacak hale geldi. İlgililer bu soruna acil olarak çözüm bulmalıdır. Aksi halde bu kıştan başlayarak evsizler üzülerek söylüyorum sokakta kalmaya başlayacaklar. Devlet çalışmak isteyen her vatandaşına iş, ihtiyacı olana yiyecek aş, evi olmayana başını sokacak bir ev bulmak zorundadır. Bu, sosyal devlet olmanın en önemli göstergesidir. Bunlar, temel ihtiyaçtır ve yurttaşlık hakkıdır " dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ BARINMA SORUNU YAŞAYACAK"

Sarıgül açıklamasında, "Bugün buradan yetkilileri ve sorumluları bir kez daha uyarıyorum, kiralara ve özel yurtlara çok astronomik artışlar yapıldı. Şimdiden önlemler alın, bu öğrencilerimiz ve evlatlarımız açıkta kalmasın. Aksi taktirde öğrencilerimiz barınma sorunu yaşayacaklar. Vatandaşımın canı nerede yanıyorsa ben orada olmaya devam edeceğim. Özellikle çiftçimizin alın terini emekçinin hakkını mazlumun hukukunu savunmaya devam edeceğim. Pandemi koşulları münasebetiyle esnafımız çeklerini ödeyemedi, senetlerini ödeyemedi. Bu çek mağdurlarına süre tanımazsak, bu çek mağdurlarını içeriye alırsak çeklerini hiçbir zaman ödeyemeyecekler. Şu anda cezaevlerinde kapasitenin üzerinde kader mahkumu var. O nedenle benim vicdanlı devletim, benim şefkatli devletim, benim bereketli devletimden ricam, toplumsal barış için, kardeşlik hukuku için, Cumhuriyet'in 100. yılında affet Türkiyem. Anneler için affet Türkiyem, babalar için affet Türkiyem, çocuklar için affet Türkiyem" ifadelerini kullandı. (DHA)

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER