Öğrenciler sınavda ter döktü, veliler sosyal mesafeyi unuttu
GündemEdirne'de öğrenciler, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için sabahın erken saatlerinde okulların yolunu tuttu. Öğrenciler sosyal mesafe kuralıyla tek sıra halinde okullara alınırken, veliler ise sınav heyecanıyla sosyal mesafe kuralını unutarak dışarıda bekledi.
Edirne'de LGS sınavına girecek öğrenciler, sabahın erken saatlerinde velileriyle birlikte okullara gitti. Öğrenciler, maskeleriyle birlikte tek sıra halinde okula giren öğrencilere özellikle sosyal mesafe kuralı hatırlatıldı. Öğrencilerin içeride ter dökerken veliler ise okul önünde sosyal mesafe kuralını unuttu. Heyecanla çocukları için dua eden velilere, okul görevlileri sık sık sosyal mesafe kuralını hatırlattı. Okulda görevli öğretmenler ise çocukların durumu ile ilgili velilere sık sık bilgi verdi.
VELİLER GÖREVLİLERLE TARTIŞTI
Bazı veliler ise çocuklar içeri alınırken görevlilerle sıra tartışması yaşadı. Çocuklarının sırada fazla bekletildiğini ve strese girdiğini savunan veliler görevlilere itiraz etti. Velileri görevliler yatıştırarak sakinleştirmeye çalıştı.
Öte yandan Edirne merkezde LGS sınavı kapsamında 3 köy okulu ve 7 özel okul olmak üzere toplam 29 okulda sınav yapıldı. İl genelindeyse toplam 90 okulda 5 bin 156 öğrenci sınavda ter döktü.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.