© Malkara Haber © 2023

Pazarcı esnafına HES kodu şartı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, Hıfzıssıhha Kurulu kararınca pazartesi ve perşembe günleri kurulan halk pazarına şehir dışından gelecek esnaftan HES kodu istenmesi kararlaştırıldı.

 

Uzunköprü Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında, pazartesi ve perşembe günleri kurulan halk pazarına şehir dışından gelecek esnafın HES kodu almasına karar verdi.

Keşan Tuhafiye ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman, konuyla ilgili üyelere bilgi verildiğini belirterek, "Geçen hafta tedbirler kapsamında Uzunköprü pazarı açılmamıştı. Yarın, Uzunköprü pazarı kurulacak olup, yeri bulunan pazarcı esnaflarımız tek bir şart ile yerlerini açabileceklerdir.

Her giden pazarcı esnafımız ve yanında kim gidiyorsa cep telefonlarından HES kodu mutlaka almaları gerekmektedir. Aksi takdirde pazar tezgahlarını açamayacaklardır" dedi. (DHA)

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER