Şehir Mezarlıkları Ramazan Bayramına Hazırlandı
YaşamÇorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çorlu'da bulunan şehir mezarlıklarında bayram öncesi saha temizliği gerçekleştirdi.
Önceki günlerde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Başkan Yardımcısı Güner Çetin'in şehir mezarlıklarında yaptığı incelemelerde gördükleri eksik ve aksaklıkları tespit ederek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü yetkililerine aktarmasının ardından mezarlıklarda başlatılan çalışmalar tamamlandı.
Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin'in yerinde incelediği çalışmalar kapsamında Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri mezarlıklarda otlar temizlenirken, personel ve araçlarla süpürme çalışmaları gerçekleştirildi.
Başkan Yardımcısı Güner Çetin Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlandığını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Öte yandan Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun olarak mezarlıklar ve yakın güzergâhlarda ve şehrin farklı bölgelerinde yıpranan veya zarar gören çöp konteynerlerini de yenileriyle değiştirdi.
Mezarlıklar ve güzergâhlarında yapılan çalışmaları takip eden vatandaşlar da yürütülen temizlik çalışmaları nedeniyle duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
İlginizi Çekebilir
Tekirdağ'da 'Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi
TEKİRDAĞ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Tekirdağ Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi. Mankenlerin sarı renkli tarlalarda poz verdiği etkinlikte fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbirleriyle yarıştı.
Tekirdağ'da 800 keklik doğaya salındı
Tekirdağ'da, Afyonkarahisar Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nden alınan 800 keklik, kırsal 40 mahallede doğaya salındı.
Genel Müdür İbiş: UNESCO'da en çok unsuru bulunan 4'üncü ülkeyiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, kültürel mirasın en önemli alanlarından birisinin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' olduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve temaslar neticesinde 21 kadim kültürel değerimizi UNESCO listelerine kaydettirerek, UNESCO listelerinde en çok unsur bulunan 4'üncü ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Tekirdağ'da kırmızı akan kanalda inceleme
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çorlu Deresi'ne dökülen su kanalının kırmızı renge bürünmesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü inceleme başlattı.
Atıklardan siyaha dönüşerek Marmara Denizi'ne akan Kınıklı Deresi'nde inceleme
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, dünden itibaren atıklar nedeniyle siyaha bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Derenin kirletilmesiyle ilgili bugün de çalışmalar devam etti. Tekirdağ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numuneler alıp, çevredeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı
Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Üniversite önünden start alan 18 klasik otomobil sahibi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Bulgaristan'a gidecek.