Süleymanpaşa Belediyesi'nden semt pazarlarında HES kontrolü
KoronavirüsTEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, koronavirüsü tedbirleri kapsamında semt pazarlarında Hayat Eve Sığar (HES) kontrolü yaptı.
Süleymanpaşa Belediyesi, koronavirüs salgınının tırmanışını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında mücadelesine dört koldan devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeler doğrultusunda, vatandaşların toplu halde bulunduğu alanlarda HES kodunun kullanımı zorunlu hale getirildi. Buna istinaden, Süleymanpaşa Belediyesi de ilçe genelinde düzenli olarak sürdürülen dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alışveriş merkezleri, semt pazaryerleri gibi alanlarda HES kodlarının denetimine başladı.
ESNAF VE VATANDAŞLAR TEK TEK KONTROL EDİLİYOR
Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, Süleymanpaşa'da kurulan semt pazarlarında hem esnaf hem de vatandaşlara yönelik HES kodu denetimi gerçekleştiriliyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ayrıca esnaf ve vatandaşlar arasında sosyal mesafe ve maske kullanımı ile ilgili de kontrollerde bulunuyor.
Salgının boyutunun günden güne büyüdüğü, Korona virüsüne karşı en güçlü tedbirin kişisel önlemler olduğu ifade edilirken, vatandaşlara, gerekli olmadıkça evlerinden çıkmamaları, çıkmak durumunda olanların maske, mesafe ve hijyen kurallarını çok büyük hassasiyet göstermeleri gerektiği hatırlatıldı. (DHA)
İlginizi Çekebilir
Prof. Dr. Tecer: Havada koronavirüsün RNA'sına rastladık
TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Türkiye'de ilk kez 13 bölgede koronavirüsün havadaki varlığını saptamak için çalışma yapıldığını belirtti. Tecer, "Aldığımız sonuçlardan 203 örnekte; 20 tane partikül madde, atmosferik partikül madde örneğinde koronavirüsün RNA'sına rastladık. Yani PCR neticesinde pozitif sonuçlar çıktı. Bu 13 tane pozitif partikül örneği, 6 ildeki hastane yakınlarından aldığımız partikül madde örneklerine aitti. 7 tanesi ise insanların yoğun olarak yaşadığı kent merkezlerinde, hava kirliliği açısından biraz daha olumsuz koşulların olduğu bölgede pozitif örnekler çıktı" dedi.
Tekirdağ'da koronavirüsten ölenlerin yüzde 88'i aşı olmayanlar
TEKİRDAĞ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, yoğun bakım ünitesinde yatan koronavirüs hastalarının yüzde 73'ünü hiç aşı olmayan kişilerin oluşturduğunu belirterek, "Maalesef vefatlarımızda da istatistiklerimizde yüzde 88 oranında hiç aşılanmamış gruptan ölümler görüyoruz. Dolayısıyla tekrar tekrar imkan varken, ülkemiz Sağlık Bakanlığı bu kadar bu imkanı bizim ayaklarımıza getirip vatandaşlarımızın hizmetine sunduğu halde bundan imtina edilmesin, kaçılmasın ve aşılarımızı olalım" dedi.
Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, koronavirüse yakalandı
Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Yenimuhacir Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Türker’in koronavirüse yakalandığı ve tedavisinin evinde sürdüğü bildirildi.
Trakya'da 28 bin 935 kişi koronavirüs aşısı oldu
Çin'den getirilen koronavirüs aşısı 'CoronaVac', ülke genelinde uygulanmaya devam ederken, Edirne'de bugüne kadar 8 bin 948 kişi aşı oldu. Trakya genelinde ise Kırklareli ve Tekirdağ ile birlikte toplam 28 bin 935 kişinin aşılama işlemi tamamlanırken, halen 80 yaş ve üzeri için aşılama işlemleri devam ediyor.
Eczacı, koronavirüsten hayatını kaybetti
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eczacı Halit Usluer (68), koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Bakan Koca: İngiltere'den gelen 15 kişide mutasyonlu virüs görüldü
Bakan Koca: İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.