© Malkara Haber © 2023

Tekirdağ'da lavanta tarlasında nikah

Tekirdağ'da, merkez Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, mor lavanta tarlasında Meltem Güler ile İslam Özgün'ün nikahını kıydı.

 

Merkez Süleymanpaşa ilçesinde bulunan lavanta tarlalarına ziyaretçi akını sürerken, Meltem Güler ile İslam Özgün çifti, nikahlarının lavanta tarlasında kıyılması için Süleymanpaşa Belediyesi'ne başvurdu. Belediyenin başvuruyu kabul etmesi üzerine çiftin nikahını Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, tarlada kıydı. Yüksel, damada bir soru soracağını ve soruyu bilmemesi halinde nikah cüzdanını geline vereceğini söyledi. Yüksel, damada evlilikteki mutluluğun formülünü sorarken damat ise 'sadakat' cevabını verdi. Bunun üzerine Yüksel'in 'itaat et rahat et' diye cevap vermesi bütün davetlileri gülümsetti.

Mor tarlada nikahı kıyılan Meltem Güler, "Başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Tarlanın sahibi de bize yardımcı oldu ve fikirler verdi. İnşallah dünyada ilktir" dedi.

Başkan Yüksel, çiftin lavanta tarlasında nikah yapmak istemesine kendilerinin de destek olduklarını belirterek, "Yerde çok güzel özellikle lavanta ile ilgili çok güzel bir çalışma yapılmış. Özellikle tebrik ediyorum. Süleymanpaşa için alternatif olmuş. Biz de bunun tanıtımını yapmakta fayda gördük. Önümüzdeki süreçte 300 dekarlık alanda Süleymanpaşa Belediyesi de bir hazırlık yapıyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ'da 'Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi

TEKİRDAĞ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Tekirdağ Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi. Mankenlerin sarı renkli tarlalarda poz verdiği etkinlikte fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbirleriyle yarıştı.

Tekirdağ'da 800 keklik doğaya salındı

Tekirdağ'da, Afyonkarahisar Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nden alınan 800 keklik, kırsal 40 mahallede doğaya salındı.

Genel Müdür İbiş: UNESCO'da en çok unsuru bulunan 4'üncü ülkeyiz

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, kültürel mirasın en önemli alanlarından birisinin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' olduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve temaslar neticesinde 21 kadim kültürel değerimizi UNESCO listelerine kaydettirerek, UNESCO listelerinde en çok unsur bulunan 4'üncü ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Tekirdağ'da kırmızı akan kanalda inceleme

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çorlu Deresi'ne dökülen su kanalının kırmızı renge bürünmesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü inceleme başlattı.

Atıklardan siyaha dönüşerek Marmara Denizi'ne akan Kınıklı Deresi'nde inceleme

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, dünden itibaren atıklar nedeniyle siyaha bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Derenin kirletilmesiyle ilgili bugün de çalışmalar devam etti. Tekirdağ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numuneler alıp, çevredeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı

Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Üniversite önünden start alan 18 klasik otomobil sahibi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Bulgaristan'a gidecek.

TÜM HABERLER