Tekirdağ'da yüz yüze eğitim başladı
EğitimTekirdağ'da 139 okulda, yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitim 2 gün gecikmeli olarak bugün başladı.
Türkiye genelinde 15 Şubat'ta başlayan yüz yüze eğitim, Tekirdağ'da yoğun kar yağışı nedeniyle 2 gün gecikmeli olarak bugün başladı. Bugün 139 okulda ilk ders zili çaldı. Koronavirüs tedbirleri alınarak açılan okullarda öğrenciler, uzun bir aranın ardından öğretmenleri, arkadaşları ve okullarına kavuşmanın sevincini yaşadı.
‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nda belirtilen esaslar çerçevesinde sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde düzenlemeler gerçekleştirildi. Öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek ve aynı yerde oturmalarını sağlayacak planlar oluşturularak maske, mesafe ve hijyen kuralları uygulanacak.
VALİ, SATRANÇ TAKIMI HEDİYE ETTİ
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanapaşa İlçesi Kaymakamı Harun Kaya, İl Milliği Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç bugün eğitime başlayan Kumbağ İlkokulu'nu ziyaret etti. Vali Yıldırım, başarı dilediği öğrencilerle sohbet etti ve satranç takımı hediye etti. Öğrencilerin çok sevdiği okullarına kavuştuğunu belirten Yıldırım, "Herkesin temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmesi gerekiyor. Tedbirlerle bu salgından kurtulacağız inşallah. Bugünden itibaren öğrencilerimiz de tedbirlere uyararak eğitime başladı. Öğrencilerimiz için güzel bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyorum" dedi.
İlginizi Çekebilir
Türkiye’de son 10 yılda uluslararası öğrenci sayısı 8 kat arttı
OECD verilerine göre dünya, 2025 yılında uluslararası öğrenci sayısının 8 milyar, elde edilecek gelirin ise 300 milyar dolar olması öngörülüyor. Altınbaş Üniversitenin ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü, (HİB) – Hizmet İhracatçıları Birliği ile Devlet ve Vakıf Üniversiteleri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Öğrenci Temininde Yeni Stratejiler Çalıştayı’nda, Türkiye’nin hedefinin, bundan en yüksek payı olmak olduğu dile getirildi.
Afla döndüğü üniversiteden 40 yıl sonra mezun oldu
Edirne'de 1979'da Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne giren, 1980 darbesinin ardından 1982'de okuldan atılan Mehmet Özdemir (65), 40 yıl sonra mezuniyet mutluluğu yaşadı. Öğrenci affıyla 2018-2019 akademik yılında üniversiteye dönen Özdemir, gençlerle eğitim aldığını belirterek, "Aftan yararlanıp gelince sıfırdan başladım. 2018 girişlilerle aynı statüye dahil bir öğrenci olarak başladım. Mimarlık, üniversitenin en zor bölümlerinden biri ve yüzde 90 devam mecburiyeti olan bir bölüm" dedi.
Şarköy'de deprem farkındalık eğitimi
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde deprem farkındalık eğitimi düzenlendi.
Süleymanpaşa Belediyesi'nden 1111 öğrenciye eğitim malzemesi desteği
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, ilçedeki 30 okulda öğrenim gören ihtiyaç sahibi 1111 öğrenci için, okul müdürleri ve sınıf öğretmenleri tarafından tespit edilen kırtasiye ve çeşitli araç gereçlerden oluşan yardım kolilerini Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.
Malkara’da 2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Töreni Gerçekleştirildi
Malkara ilçesinde 2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması sebebiyle, 14 Eylül 2021 Salı günü saat 10.00'da İrfan Macar İlkokulu’nda kutlama programı gerçekleştirildi.
İpsala’da ‘Bizim çocuklarımız’ projesi
Edirne'nin İpsala ilçesinde sevgi evlerinde kalan çocuklar için ‘Bizim çocuklarımız’ projesi kapsamında doğum günü etkinliği düzenlendi.