Tekirdağlı Şehitlerimiz Geldi. Çorlu’da Askeri Tören Düzenlendi.
GündemSuriye'nin İdlib bölgesinde hain saldırıda şehit olan 3 askerimiz 2’si Türk Bayrağına sarılı naaşları memleketi Tekirdağ’a geldi.
Ergene ilçesinde ikamet eden Uzman Onbaşı Recep Bekir ile Çorlu’da ikamet eden Uzman Onbaşı Birhan Er Türk Bayrağına sarılı naaşları Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait askeri uçakla Çorlu Askeri Havaalanına getirildi. Şehit cenazeleri için burada tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerimizin naaşları cenaze nakil araçlarına konularak Çorlu Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Çorlu Askeri Havaalanı'nda düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, İlhami Özcan Aygün, Candan Yüceer, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, şehit yakınları, çevre ilçelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve şehit yakınları ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Şehitlerden Birhan Er, Cumartesi günü öğle namazını müteakip Çorlu Hacı Mehmet Şirikçi Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Çorlu Şehitliği'nde, Recep Bekir ise Ergene ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'nde yer alan Abdülkadir Geylani Camii'nde ikindi namazını müteakip kalınacak cenaze namazı sonrası Yeşiltepe Asri Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.