Trafik kazasında hayatını kaybeden avukat anısına hatıra ormanı oluşturuldu
GündemEdirne'nin İpsala ilçesinde 2019 yılında kullandığı otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu hayatını kaybeden avukat Hakan Çağıl Taşdelen anısına, memleketi Keşan ilçesinde hatıra ormanı oluşturuldu.
Avukat Hakan Çağıl Taşdelen anısına Orman Genel Müdürlüğü’mce Korudağ mevkisinde oluşturulan hatıra ormanına ilk fidanlar törenle dikildi.
Fidan dikme törenine Hakan Çağıl Taşdelen’in annesi Halime ve babası İsmail Taşdelen’in yanı sıra Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçükbekir, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sercan Kemik, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Adnan Vural, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Savaş Pekdemir, CHP Keşan İlçe Sekreteri Bülent Saylam, avukatlar eğitimciler ve öğrenciler katıldı.
Törende fidanlar dikilerek, can suyu verildi. Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, yaptığı konuşmada, “Bu ağaçlar büyüdükçe onun adı yeşerecek, dalları göğe uzandıkça anısı yaşayacak. Yıllar sonra bir ormana dönüşecek bu alan, yalnızca ağaçların değil, sevginin, vefanın ve unutulmayan bir hatıranın yaşam alanı olacak. Genç avukatımıza Allah'tan rahmet, ailesine tekrar başsağlığı diliyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.