Türkiye yazılım geliştirici sayısında Avrupa'da 12'nci sırada
TeknolojiAvrupa ülkelerindeki yazılım geliştirici sayıları açıklanırken, Türkiye’de 140 bin yazılım geliştiricisi olduğu belirtildi.
Medya takip kurumu Ajans Press, teknoloji ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl teknoloji ile alakalı basına 50 bin 570 haber yansıdığı tespit edildi. Sadece yazılımlarla alakalı çıkan haber adetlerine bakılığında ise geçen yıldan bugüne kadar 30 bin 136 haber olduğu görüldü. Haber içerikleri kontrol edildiğinde ise son yıllarda yazılım için yapılan yatırımların dışında, Türkiye’den yapılan yazılım ithalatından, yapay zekâ kullanımına geçişe kadar birçok başlık yer aldı.
Ajans Press’in, stackoverflow.com verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Avrupa ülkelerindeki yazılım geliştirici sayıları açıklandı.Türkiye’de 140 bin yazılım geliştirici olduğu görülürken, birinci sıraya 837 bin ile Almanya’nın yerleştiği kaydedildi. Almanya’ya en yakın ülke ise 814 bin ile İngiltere olurken, üçüncü ülke 467 bin yazılım geliştiriciyle Fransa olarak kayıtlara geçti. İlk üçü takip eden ve en çok yazılım geliştiriciye sahip diğer ülkeler ise sırasıyla, Rusya, Hollanda, İtalya, İspanya, Polonya ve Ukrayna olarak sıralandı. Türkiye’den sonra gelen bazı ülkeler ise; Romanya, Danimarka, Belçika ve Norveç olarak kayıtlara geçti.
İlginizi Çekebilir
Türkiye’nin dijital ödeme platformu Paycell, global yatırımlarına Avrupa’dan başlıyor
Turkcell’in dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell, Avrupa ülkelerindeki faaliyetleri ve büyüme planı kapsamında Stuttgart’ta ofisini açtı. Avrupa’da yaşayan kullanıcılarına kolay, akıllı ve avantajlı finansal çözümler sunacak olan Paycell, Avrupa’nın önde gelen finansal çözüm sağlayıcısı Solaris ile de iş birliğine gidiyor.
Bayraktar AKINCI TİHA milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırdı!
Bayraktar Akıncı B TİHA bugün gerçekleşen test uçuşunda rekora uçtu. AKINCI, 40 bin 170 feet yüksekliğe çıkarak milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırdı.
Bakan Karaismailoğlu: 5G teknolojisine yerli ve milli imkanlarla geçmeye emin adımlarla ilerliyoruz
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5G'nin, ileri teknolojilerin ve veri güvenliğinin kilit noktası olması nedeniyle tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler tarafından yakından takip edildiğini belirterek "Şunu net olarak söyleyebilirim; 5G teknolojisine yerli ve milli imkanlarla geçmeye emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
Bilişim güvenliği uzmanı uyardı: Bankacılık işlemleri tehlikede
Whatsapp uygulaması mevcut kullanıcılarına 8 Şubat tarihi itibariyle yürürlüğe girecek yeni veri paylaşımı politikasını onaya sunduktan sonra birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Paylaşılacak verilerin neler olduğundan, paylaşımı halinde yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgi veren Bilişim güvenliği uzmanı Öğr. Gör. Tuğçe Yüksel, “Elektronik cihazların kontrolü, online ticaret ve bankacılık işlemlerinde güvenlik şifrelerinin yüz ve ses bilgileriyle gerçekleştirilmesi bu güvenlik açığını oluşturuyor” dedi.
Türk Telekom’dan dünyaya teknoloji ihracı
Türk Telekom ve yapay zekâ tabanlı güvenli ağlar konusunda lider şirket Juniper Networks, 5G teknolojilerini içiren iş birliğine imza attı. Türk Telekom Grubu şirketi Argela'nın ABD'deki iştiraki Netsia'nın sunduğu patentli RIC teknolojisi, münhasıran Juniper’in ürün portföyüne entegre edilerek tüm dünyada mobil ağlara verimlilik ve esneklik sağlayacak.
MÜSİAD EXPO 2020 BUGÜN KAPILARINI AÇIYOR
18-21 Kasım 2020 tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 18. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı, bu yıl ilk kez ‘hibrit fuar’ deneyimi sunacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi ve katılımıyla gerçekleşecek fuar, 40 binden fazla şirketi temsil eden 100 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Fuarda 8 binin üzerinde B2B iş görüşmesinin yapılması hedefleniyor.