Turkovac aşısı, Tekirdağ'da uygulanmaya başlandı
GündemACİL kullanım oyanı verilen yerli Covid-19 aşısı Turkovac, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı.
Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Lütfi Çağatay Onar, Tekirdağ'a ilk etapta 3 bin 750 doz aşı geldiğini belirterek, herkesi aşı olmaya davet etti. Başhekim Onar, "Turkovac, Anadolu'da 1800'lü yılların başından beri üretilen canlı insan aşılarının en son jenerasyonu.
Bizim için çok büyük bir mutluluk vesilesi. Pandeminin başından beridir bu işle uğraşan Türk bilim insanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Öncellikle şehir hastanelerinde başladı. Tekirdağ ilimize de 3 bin 750 doz ilk etapta geldi. Turkovac aşısını randevulu olarak uyguluyoruz. Elimize ulaşan yeni dozların artarak devam etmesini bekliyoruz. Vatandaşlardan da çok büyük bir ilgi var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır yerli ve milli aşıyı bekleyen, yerli ve milli yatırıma, bilim insanlarına güvenen son derecede fazla sayıda hastamız var. Halkın beklentisini karşılayacak gibi görünüyor. Büyük bir teveccüh var. Elimizdeki doz miktarı da yeterli. Uygulamaya başlamanın mutluluğu içerisinde hızla uygulamaya devam ediyoruz" dedi.
Hastanede aşı olan Şule Yadigar, "4'üncü doz aşımı Turkovac oldum Bunun için mutluyum, yerli aşının ülke için, insanlık için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.