© Malkara Haber © 2023

Üreticilerden Cevap Gecikmedi

Malkara Belediyesi tarafından 21 Aralık Dünya Kooperatifçiler günü nedeniyle, ilçede bulunan kooperatif başkanlarına sabah kahvaltılı toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan 2 kooperatif başkanı ‘’Süt Üreticiler Birliği Malkara’da Ne İş Yapar’’ diye konuşma yapılmıştı. Süt Üreticiler Birliği üreticilerinden ise cevap gecikmedi!

SÜT ÜRETİCİLER BİRLİĞİ HALKA HİZMET YAPIYOR

Süt Üreticiler Birliği Kooperatif üyesi olan ve İbrice Mahallesinde Çiftçilik yapan Sedat Özcan gazetemize yaptığı açıklamalarda; Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda ‘’Süt Üreticiler Birliği’nin Ne İş Yaptığı’’ merak konusu olmuş ve bizde üreticiler olarak cevap vermek istiyoruz. Birlik vasıtasıyla aldığımız yem fiyatları ve bütün ham madde girdilerinin süt üreticiler birliği kanadıyla piyasa şartlarının çok çok altında almaktayız. Üreticiler olarak sıkıştığımız zaman her türlü ihtiyaçlarımızı görebilmekteyiz. Örneğin avans, gıda, et, tohum ve hayvancılıkla ilgili tüm malzemeleri bulabiliyoruz ve alabiliyoruz. Süt Üreticiler Birliği halka hizmet yapmaktadır. Geçtiğimiz dönemlerde sütte arz fazlası olduğu söylenen ülkemizde, Süt Üreticiler Birliği olmasaydı sütlerimizi pazarlayamayacaktık. Birlik vasıtasıyla sütlerimizi en iyi şekilde pazarlıyoruz. Kısacası şöyle de diyebiliriz Birlik oldu ve Tek yürek oldu, dedi.

SATILMAYAN SÜTLERİMİZ ADAPAZARI'NA PAZARLANDI

Konuşmasına devam eden Çiftçi Özcan, Üretimi desteklemek vasıtasıyla Devlet Bankası ile bir protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde biz üreticilere 7 yıl vadeli 1 bin adet büyükbaş hayvan bölgemize geldi. Malkara’da süt fazlalığı nedeniyle mandıralar sütümüzü almadı. Bizlerde kalan ve satılamayan sütlerimizi çare bulunup Adapazarı’na sevk edilerek, orada süt tozuna çevrildi. Bizim süt fiyatlarımız düşmeden aynı şekilde fiyatlar üreticiye yansıtılarak, üreticiler hiçbir şekilde zarara uğramadan parasını aldı. Bu görevi de tamamen üstlenen Malkara Süt Üreticiler Birliği’dir. Yem’in yanında üreticilere yonca ve mısır silajı da getiriyor. Bunlar da piyasa fiyatının altında olarak ve 3 taksit ile almaktayız. Nakit olarak bu fiyatları bulamazken Birlik vasıtasıyla 3 taksitte alıyoruz. Diğer firmalar ve birlikler ile Süt Üreticiler Birliği mısır silajı arasında ton başına ortalama 70 TL. fiyat farkı var. Normal piyasa şartlarında 330 TL. Nakit fiyatı olan mısır silajı Süt Birliği’nden aldığımız 3 taksitle satış fiyatı 260 TL’dir. Yonca’larımız ise Birlik vasıtasıyla Konya ilimizden gelmektedir, şeklinde konuşarak Süt Üreticiler Birliği’nin ne iş yaptığını kısaca açıklamış oldu. Erdi KURU | DEVRİM

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER