Vaka sayısı artan Keşan’da ev ziyaretleri yasaklandı
GündemKORONAVİRÜS vaka oranlarının artış gösterdiği Edirne’nin Keşan ilçesinde, Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ev, komşu ve taziye ziyareti ile gün yapılması yasaklandı. Yasağa uymayanlar hakkında idari para cezası verilmesi kararı ise vatandaşlar tarafından desteklendi.
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek risk' ile 'kırmızı' renkte yer alan Keşan’da, Hıfzıssıhha Kurulu’nca ev ziyaretleri ve toplanmaların tespit edilmesi halinde kolluk güçlerince idari para cezası uygulanması yönünde karar alındı. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, evleri tek tek gezip, kapılarını çaldıkları vatandaşlara ev, komşu ve taziye ziyareti ile gün yapmamaları hatırlatıldı.
Polis ekipleri ise vatandaşların yanı sıra apartman ve site yöneticilerine vakaların bulaş kaynağının yüksek oranda ev ziyaretlerinden kaynaklandığını anlattı. Ardından da bina girişlerine salgın nedeniyle ziyaretleri yasaklayan uyarı afişleri asıldı.
‘BAKKALDAN EKMEK ALIP EVE DÖNÜYORUM’
Alınan karar Keşan’da yaşayan vatandaşlarca desteklendi. Yeni Mahalle’deki Atakent Sitesi’nde yaşayan Bergüzar Yılmaz, ilçede vaka sayılarının artmasıyla evden çıkmadığını belirtti. Yılmaz, "Bakkaldan bir ekmek alıp tekrar eve dönüyorum. Ne misafir kabul ediyorum, ne de başka bir yere gidiyorum. Pazara bile artık ‘tehlikeli’ diye gitmiyorum. Ama herkes çok geziyor. Dikkatli olmalıyız" dedi.
‘3 AYDIR KÖYÜMDE YAŞIYORUM’
İlknur Özdemir de vaka sayısındaki artış nedeniyle 3 aydır köyde yaşadığını söyledi. Özdemir, "Sağlık sorunum nedeniyle Keşan’a geldim. Ev ziyaretlerinin tedbir amaçlı yapılmaması gerekir. Bunun önüne başka türlü geçemeyiz. Herkes tedbirini alsın. Ev ziyaretine gitmesin, ziyaretçi kabul etmesin" diye konuştu.
‘TOPLUMSAL SAYGISIZLIK YAPMAYALIM’
Yeni Mahalle’de büfe işleten Ayşe Çakmak ise yasak olmasına rağmen ev ziyareti yapan veya misafir kabul edenlerin toplumsal bir saygısızlıkta bulunduklarını iddia etti. Çakmak, "Hepimizin işe ihtiyacı var. Bu pandeminin artık bitmesini istiyoruz. Hepimizi etkiliyor. Kurallara uyarsak, birbirimize yardım edersek bundan kurtulacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
‘BU HASTALIĞIN ŞAKASI YOK’
Şaban Çakmak ise hastalığın şakasının olmadığını hatırlattı. Çakmak, maske takıp, sosyal mesafeyi koruyup ev ziyaretleri yapılmadığında sorunun çözüleceğini söyledi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.