Yunan Askerleri Demir Çubukla Dövdü
AsayişEdirne’de Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmek isterken Meriç Nehri üzerindeki adacıkta Yunan askerleri tarafından yakalanıp darp edildiğini söyleyen Mısırlı Mahmut Muhammed (36), hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.
Edirne'den beraberinde bir grup göçmenle yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen Mısır uyruklu Mahmut Muhammed, Meriç Nehri üzerindeki adacıkta, Yunan askerleri tarafından yakalandı. Daha sonra Türkiye'ye dönen Muhammed, bir yerleşim yerine giderek, yardım istedi. Vatandaşların haber vermesiyle gelen jandarma ekipleri tarafından alınan Muhammed, hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından İl Göç İdaresi'ne getirilen Muhammed'in yüzü ve vücudundaki darp izleri dikkat çekti.
Meriç Nehri üzerindeki adacıkta uyuya kaldığını söyleyen Muhammed, "Yunan askerlerinin gelip beni demir çubuklarla dövdüler. Sanırım 4-5 kişiydiler. Tüm vücudumda yüzümdeki gibi yaralar var. Pasaportumu, telefonumu, paramı, kıyafetlerimi her şeyimi aldılar. Daha sonra nehri geçip Türkiye'ye döndüm. Gittiğim yerleşim yerinde insanlar bana kıyafet verdiler. Daha sonra jandarma geldi ve beni tedavi için hastaneye götürdü" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Göçmenleri taşıyan araç takla attı: 1 ölü, 10 yaralı
Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde düzensiz göçmenlerin taşındığı hafif ticari aracın takla attığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.
Malkara'da 870 litre sahte içki ele geçirildi
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde polisin bir evde yaptığı aramada 870 litre sahte içki ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
Malkara'da çiftlik evinde kaçak tütün ele geçirildi: 2 gözaltı
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde jandarmanın çiftlik evinde yaptığı aramada kaçak tütün ve tütün ürünleri ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
Jandarmanın uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 9 gözaltı
Edirne'de, jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda bir miktar uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve gümrük kaçağı parfüm ele geçirilirken, 9 şüpheli gözaltına alındı.
Hafif ticari araçla otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Edirne'nin Keşan ilçesinde hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
Lüleburgaz'da otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 1 yaralı
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, kontrolden çıkarak tarlaya uçan otomobilin sürücüsü Murat Geren (21) yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.