Tarımda Kadın Girişimcilere Uygulamalı Eğitim

Abone ol
Tarımda kadın girişimciliğin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında kadın çiftçilere uygulamalı eğitim verilecek.Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bakanlığımızca; Kırsal alanda kadın girişimciliğin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi amacıyla ilimizde 50 kadın çiftçimize Nisan ayında 10 günlük İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile “ Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verilecektir.Eğitim sonrasında proje yarışması düzenlenecek ve seçilen projeye 30 000 TL hibe verilecektir.Başvuruların 26 Şubat 2016 tarihine kadar ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.
KATILIMDA ARANACAK KOŞULLAR
- 18 – 40 yaş arasında olup, en az 2 yıldır çiftçilik yapıyor olmalı.
- Eğitime düzenli katılmasına mani bir durumu olmamalı ve Kadın Çiftçinin kendisinin veya birinci derece akrabasının çiftçilik belgesine (ÇKS,AKS vb.) sahip olmalı.
- Kendisinin veya ailesinin ikamet ettiği şehirde tarımsal arazi varlığı veya hayvan varlığı bulunmalı.
- Katıldığı eğitimi takip edebilmesi ve proje hazırlayabilmesi için okur – yazar olmalı.
- Tarımsal girişimciliğe yönelik proje fikri olmalı ve eğitim sonrası hazırlayacağı projede % 25 öz kaynak kullanabilmeli, denilmektedir.

- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN





























Yorum Yazın