DEMİRHAN MADENCİLİK

YÖRESEL ÜRÜNLER TANITIM EVİ AÇILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÖRESEL ÜRÜNLER TANITIM EVİ AÇILDI
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kırsal Turizm Geliştirme Projesi kapsamında Malkara ilçesi Elmalı Mahallesi'nde yapılan “Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi”nin açılışı gerçekleştirildi.Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Verimli ve bereketli Trakya topraklarında, engebeli bir orman arazisi üzerinde bulunan Elmalı Mahallesi’nin sakinleri, hayata geçirilen proje sayesinde, sevgi, emek ve alın teriyle, doğal şartlarda yetiştirdikleri ürünleri, eşsiz güzelliklere sahip bir ortamda satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.“Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi”nin açılışına; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkan Vekili Recai Suvari, STK Başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

ELMALI KAHVALTISI LEZZET ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜ

Elmalı Mahallesi meydanında, daha önce farklı amaçlarla kullanılmış, taş işçiliğinin güzel bir örneği olan bina ve bahçesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, Yöresel Ürünler Tanıtım Evi’ne dönüştürüldü. Elmalı sakinlerinin yanı sıra Tekirdağ ve şehir dışından pek çok vatandaşın katıldığı açılış töreni, yöresel kahvaltılıkların ikramlarıyla başladı. Türk mutfağında yaygın olarak yer alan kahvaltılıkların yanı sıra, her biri yöresel lezzetler barındıran keçi – inek peyniri, ekşimikli biber, tere yağı, bal, çilek – kayısı reçeli, patatesli – ıspanaklı – peynirli ve otlu börek, çarşaf böreği, inek – keçi sütü, tarhana çorbası, salça, köy yumurtası, köy ekmeği, poy baharatıyla birlikte sunulan kahvaltı çeşitleriyle, verilen kahvaltı da sağlıklı bir lezzet şölenine dönüştü.Açılış töreninde bir konuşma yapan Elmalı Mahallesi Muhtarı Hasan Çinko, “Değerli konuklarımız, mahallemize hoş geldiniz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim,” dedi.

KIRSAL TURİZM’DE MODEL OLACAK

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan yaptığı konuşmada; “Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de gelişmeler hızla yaşanıyor. Bu gelişmelerin yansımalarından birisi de seyahattir. Artık insanlar daha sakin, daha dingin yerler – mekânlar arayışı içerisindeler ve biraz da kendi özlerine dönme isteğindeler. Biz de 2014 yılından bu yana Tekirdağ’ın coğrafi konumundan, doğal güzelliklerinden, kültürel özelliklerinden yararlanarak, bunu nasıl bir gelir kaynağına dönüştürürüz ve yöre insanlarına ne gibi destekler verebiliriz diye araştırmalar yaptık ve bir proje geliştirdik. İl genelinde 10 mahallede çalışma yapıyoruz. Elmalı Mahallesi diğer 9 köye göre bir adım daha öndeydi. Çünkü geçmişte burada bir Avrupa projesi gerçekleştirme girişiminde bulunulmuş. Ayrıca coğrafi anlamda görülmeye değer yerleri var. Ben buraya gelen bütün ziyaretçilerin, Elmalı’yı gezdikten sonra “zirve” diye adlandırılan yere gitmelerini öneriyorum. O zaman Elmalı Mahallemizin önemi daha iyi anlaşılacaktır,” dedi.

BAŞKAN YURDAKUL: “MALKARA’YA ALTIN ÇAĞINI YAŞATIYORUZ”

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise; Elmalı Mahallesi’nde böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Üç yıldır, Kadir Başkanımla birlikte Malkara’ya altın çağını yaşatıyoruz. Eski parayla yaklaşık 100 trilyonluk yatırım aldı ilçemiz. Bugün de Elmalı mahallemizi turizme kazandıracak bir yatırımın açılışındayız. İki yıl daha görev süremiz var. Büyüyen, gelişen ve değişen Malkara’yı yaratmak için hemşehrilerimizin desteğiyle emin adımlarla yürüyoruz,” diye konuştu. 

BAŞKAN ALBAYRAK: “TEKİRDAĞ, TÜRKİYE’NİN YILDIZI PARLAYAN ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Açılış töreninin son konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Elmalı Mahallesine ilk geldiğim zamanlar hayran kalmıştım. Hep gönlümden Elmalı için bir şeyler yapmak geçti ve Allah nasip etti. Birkaç sene sonra Tekirdağ Büyükşehir Şehir Belediyesi’nde görev aldık. Ve aynı zamanda çalışkan bir Malkara Belediye Başkanımız olduğu için birlik ve beraberlik içerisinde bu mahallemiz için çalıştık. Yapılan çalışmaların yanı sıra, özellikle bu mahallenin ulusal basında da çok iyi tanıtılması gerekiyor. Tekirdağ’da, başta Elmalı olmak üzere veya onun aşağısına gittiğiniz zaman Sarıpolat ’tan başlayıp Şarköy’deki mahalleler de dâhil bunların hepsini işlemek ve tanıtmak lazım. Göreceksiniz ki Tekirdağ, turizm vizyonunu en iyi şekilde ortaya koyacaktır. Bu konuda oldukça önemli mesafe aldığımıza inanıyorum. Bazı şeylerde bürokrasiye takılıyoruz. Örneğin Uçmakdere’de ve Gazi Mahallesi’nde, o yerlerin tekrar restorasyonu için verdiğimiz mücadeleyi görseniz, gerçekten Türkiye’de bürokrasinin ne kadar katı olduğunu daha iyi görürüsünüz. Biz bürokrasiyi de aştıktan sonra özel bir çalışma yapacağız. Bu sene mavi bayraklarımızdan birini de 4’e çıkardık. Bunlardan biriAltınova’da, birer tanesi Mürefte ve Şarköy’de olmak üzere 2 tane var. Görev süremiz içerisinde Ereğli’den Şarköy’e kadar, mavi bayraklı sahillerimizin sayısını daha da artıracağız.  Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un, Malkara için bir şans olduğunu her zaman söylüyorum. Ve Malkaralıları bir kere daha kutluyorum, sayın başkanı göreve getirdikleri için. Bir görevde başarılı olmak için o görevi yapmak değil, o görevi yaşamak gerekir. Bunu ben de yaşıyorum, Ulaş Başkan da yaşıyor. Malkara’daki yatırımların geldiği nokta meydandadır. Sonuç olarak gelişen Tekirdağ, büyüyen Tekirdağ ve emin olun 2’inci ve 3’üncü Büyükşehir dönemlerinde Tekirdağ, Türkiye’nin yıldızı parlayan Büyükşehirler içerisinde yerini alacaktır,” dedi.

ORGANİK YÖRESEL ÜRÜNLER TÜKETİCİSİNE ULAŞIYOR

Açılış töreninin ardından Elmalı Mahalle sakinlerinin yetiştirdiği ürünlerin sergilendiği stantlar ziyaret edildi. Elmalılı kadınlar, kavanoz ve torba ile ambalajlayarak satışa sundukları salça, reçel, bulgur, ev makarnası, turşu, kurutulmuş yiyecekler, çeşitli baharatlar, köy yumurtaları, ıhlamur çayları ve el işiyle yapılmış bebekleri tanıttılar. Sergilenen ürünleri inceleyen Başkan Albayrak, Yöresel Ürünler Tanıtım Evi’nin hayırlı olması dileğinde bulundu. Elmalı sakinleri ise, vermiş oldukları hizmetten dolayı Başkan Albayrak ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve belediye çalışanlarının da katıldıkları açılış töreninin ardından, toplu bir şekilde Elmalı Mahallesi’ni gezen ziyaretçiler, “zirve” diye adlandırılan tepeye çıkarak, yeşilin bütün tonlarının hakim olduğu, eşsiz manzarayı izleme imkanı da buldular. Yapılan konuşmaların ardından Ressam Aysel Foçalıgil, Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi'ne tablo hediye etti.
FirmaxTrakya

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEVLETLİAĞAÇ'TA HIDRELLEZ COŞKUSUÖnceki Haber

DEVLETLİAĞAÇ'TA HIDRELLEZ COŞKUSU

SIR DOLU İNTİHARSonraki Haber

SIR DOLU İNTİHAR

Yorum Yazın

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı
Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi
Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü
Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek
Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

Başka haber bulunmuyor!