© Malkara Haber © 2023

Erdoğan’ın ‘ittifak paylaşımı’na Akşener’den sert tepki

Meral Akşener: Sayın Cumhurbaşkanı’nın, bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla, milletimizin yarısına hakareti kabul edilebilir bir davranış değildir. Türk devlet geleneğinden biliriz ki; Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez. Bu ayıptır, yanlıştır. Ancak, bu dilin ve üslubun nedenini biliyoruz. Bu dil, kirli bir ittifakı aklama çabasıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Cumhur İttifakı ile “zillet ittifakı” şeklinde tanımladığı Millet İttifakı’nı kıyaslayan bir görsel paylaşmış, görselde; Erdoğan’ın, “Bugün Türkiye’de iki ittifak karşı karşıyadır.” sözlerine yer verilerek Millet İttifakı için çok sert sözler sarf etmişti.

“BU AYIPTIR YANLIŞTIR”

Bu paylaşıma ilk tepki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Yazılı olarak yaptığı açıklamasına “Bildiğiniz gibi yakın bir zamanda milli iradenin kararı için sandığa gideceğiz. Böyle zamanlarda siyasetin ve siyasetçinin dili sertleşir. Ancak, siyasetin doğasında olan bu durumun bir sınırı vardır. Bu sınır öncelikle millete saygının gereğidir.” sözleri ile başlayan Akşener “Sayın Cumhurbaşkanı'nın, bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla, milletimizin yarısına hakareti kabul edilebilir bir davranış değildir. Türk devlet geleneğinden biliriz ki; Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez. Bu ayıptır, yanlıştır. Ancak, bu dilin ve üslubun nedenini biliyoruz. Bu dil, kirli bir ittifakı aklama çabasıdır.” dedi.

“İYİ PARTİ GERÇEĞİ BİLİYOR”

Meral Akşener sözlerini şöyle sürdürdü “Beka gibi önemli bir gerekçeyle, asla izah edemeyecekleri bir ittifakı, izah etme çabasıdır. Daha önce de sordum; ‘Birbirlerine bu kadar ağır hakaret etmiş iki siyasetçiyi bir araya getiren nedir?’ Biliyoruz ki, onları buluşturan, ülkenin ve milletin değil, koltuklarının bekasıdır. Bu gerçeği perdelemek için, bu ittifakı, ülkenin bekası diye izah etmeye çalışıyorlar. Aziz Milletim; Beka meselesi olan bir ülkede, kirli ittifaklara kılıf uydurmak yerine, seferberlik ilan edilir. Beka meselesi olan bir ülkenin tank fabrikası yabancılara satılmaz. Böyle afaki konuşmalar işe yaramaz. Buyrun buradan çağrı yapıyorum;
Madem beka meselemiz var, öncelikle milli savunma sanayimizi muhafaza edelim. Adapazarı'ndaki tank fabrikasını yabancılara satmayın. O fabrikayı millet kendi imkanlarıyla kurdu. Gelin, altınızdaki o lüks uçağı satın. 500 milyon dolar oradan gelsin. Kampanya başlatın, biz de millet olarak üstünü tamamlayıp, size o parayı verelim. Stratejik fabrikamız milletin malı olmaya devam etsin. Bu beka konusunda atılmış somut bir adım olur. Milletin bekası da dedikodularla değil, böyle somut adımlarla korunur. Seçim meydanlarında, kirli ittifaka kılıf uydurmak için ‘beka-beka' demenin, ülkemize de milletimize de bir faydası yok.
Aslında bu beka mevzuu nedir biliyor musunuz? Sayın Bahçeli “Haliç'e persil-tursil doldurup sayın Erdoğan'ı yıkayacağım” diyordu. Sanıyorum o tursil-persil elinde kaldı, şimdi kirli ittifakı temizleyebilmek için, beka diye bir deterjan uydurdular, onu kullanıyorlar. Bunlar suni gündemler. Biz milletin ekonomik durumuyla ilgiliyiz. Çarşıyla-pazarla ilgiliyiz. Hanelerimizin bekasıyla ilgiliyiz. Bir ülkenin hanelerinin, mutfaklarının bekası tehlikedeyse, ülke tehlikededir. Gerisi laf-ı güzaftır. İYİ Parti bu gerçeği biliyor ve milletimizin gerçek gündemiyle, ekonomiyle meşgul oluyor.”

Kaynak: SÖZCÜ

İlginizi Çekebilir

Davutoğlu: 6'lı masaya değil iktidar manipülasyonunu yayan çevrelere tepki verdim

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6'lı masadan çekilebileceğine ilişkin sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Bu tepkiyi 6'lı masa liderlerine değil, iktidarın yaptığı manipülasyonu yayan çevrelere verdim" dedi.

Muharrem İnce: Bu 6’lı masa, Erdoğan hayranıdır

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Bu 6’lı masa, Tayyip Erdoğan hayranıdır. Yaptıkları bütün işler Tayyip Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürmekten ibarettir. Karşıymış gibi görünüyorlar, bunlara çocuk inanmaz. 6’lı masa bir araya gelecek, talimat verecekler cumhurbaşkanına o seçim kazanacak, Türkiye’yi yönetecekler. Hey gülüm hey. Böyle ülke mi yönetilir? Bu şu demektir, ‘bizi ciddiye almayın, bizi seçmeyin, Tayyip Erdoğan’la devam edin’” dedi.

Muharrem İnce: Esad'a mektup yazdım ama benimle görüşmedi

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüşmek için herkesten önce kendisine mektup gönderdiğini fakat kabul edilmediğini söyledi. Türkiye'nin Esad'la bir an önce görüşmesi gerektiğini savunan İnce, "Ben Esad'a mektup yazdım, ilk kez söylüyorum bunu. Benimle görüşmedi. Görüşseydi, konuşacaktım bunları" dedi.

Kurtulmuş: Darbelere açık bir siyasi döneme dönmeye yönelik bir teklifi önümüze koyuyorlar

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6'lı masanın gündeme getirdiği anayasa teklifinin ciddiye alınacak bir tarafı olmadığını belirterek, "Bakın arkadaşlar, komedi gibi bir şey. Bu anlamda ataması, yetkisi yok; temsili bir cumhurbaşkanı. Çok açık söylüyorum; eski döneme, darbelere açık bir siyasi döneme dönmeye yönelik bir teklifi önümüze koyuyorlar" dedi.

Hakan Yıldız, İYİ Parti Malkara İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

İYİ Parti Malkara İlçe Başkanlığına adaylığını Malkara basını aracılığıyla kamuoyuna açıklayan Hakan Yıldız, “BİZ BURADAYIZ, HEP BİR ARADAYIZ…” diyerek ekibi ile birlikte göreve talip olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Kılavuz, görevinden istifa etti

Edirne'de, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Ahmet Kılavuz, görevinden istifa etti.

TÜM HABERLER