DEMİRHAN MADENCİLİK

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Malkara’da İlgiyle İzlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Malkara’da İlgiyle İzlendi
Abone ol
Türkiye’nin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonları arasında bulunan ve bisiklet sporunun en üst düzey kategorisi olan Dünya Turu kapsamındaki 55. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun (TUR 2019) ikinci etabını oluşturan Tekirdağ-Eceabat güzergâhında 117 sporcu Malkara sınırları içinden geçti.

Marmara Denizi’ni dolaşacak olan 55 yıllık geleneğin ilk yıllarını hatırlatan bu nostaljik yarış, havanın da güzel oluşu sebebiyle bir başka güzelliğe büründü. Malkaralılar yarışın ilçe sınırları içinden geçen bölümünü yol kenarlarında büyük bir ilgi ve heyecanla izledi. Geçiş esnasında D-110 ve D-555 Karayolları kapatılarak yoğun güvenlik önlemleri alındı.

BİSİKLETÇİ SAYISI 117’YE DÜŞTÜ

İstanbul-Tekirdağ etabında Lotto Soudal’dan Carl Heinz Hagen’in yarış başlangıcında hastalığı nedeniyle çekilmesi ve yarış esnasında yaşanan kazada UAE-Team Emirates'ten Yousif Mirza’nın köprücük kemiğinin kırılması sebebiyle Tekirdağ-Eceabat etabına 119 bisikletçiden 117’si başlangıç yapabildi.

Malkara sınırları içinden geçilirken 4.10 dakikalık farkla kaçış grubunu oluşturan Caja Rural’dan Mauricio Moreira, Delko Marseille’den Lucas De Rossi, Neri Sottoli’den Liam Bertazzo, Rally Cycling’ten Emerson Oronte, Vlaanderen’den Thimo Willems, Porto’dan Ricardo Mestre ve Türkiye Milli takımından Halil İbrahim Doğan yarışın ilerleyen dakikalarında ana gruba yakalandı.

Yarışta Malkara sınırları geçildikten sonra peş peşe iki talihsiz kaza yaşandı. UAE-Team Emirates'ten Juan Sebastian Molano Benavides yarışın son 67.5 km.’sinde ve ilk gün 3.’sü Lotto Soudal’in Avustralyalı yıldızı Caleb Ewan ise yarışın son 60.1 km.’sinde kaza yaptılar. Her iki sporcu da uzun süren tedavilerinin ardından yarışa devam edip ana gruba takım arkadaşları tarafından yetiştirildi.

SAM BENNET’TAN BİR ETAP ZAFERİ DAHA

183.3 kilometrelik Tekirdağ-Eceabat etabını dünkü yarışın da birincisi olan ve Turkuaz Mayoyu giyen Bora Hansgrohe Takımı’ndan Sam Bennett, 4 saat 11 dakika 48 saniyelik derecesiyle ile kazandı. Tekirdağ- Eceabat etabında maalesef Türk Milli Takımı’ndan hiçbir sporcu ilk onun içinde yer alamadı.

Dünyaca ünlü yıldız Mark Cavendish’in dünkü etapta olduğu gibi bugünkü etapta da arka sıralarda kalması ise hayal kırıklığı yarattı. Mauro Finetto etap 6.’sı, Merhawi Kudus ise etap 11.’si oldular. Caleb Ewan yaşadığı kazanın da etkisiyle etabı Mark Cavendish gibi arka sıralarda tamamladı. Önemli isimler Matthew Gibson ve Fabio Jakobsen de bu etapta arka sıralarda kaldı.

Genel klasman lideri Sam Bennett yarınki yarışta da Turkuaz Mayoyu giymeye devam edecek. Bugünkü etapta iki tırmanış kapısından da birinci olarak geçen Vlaanderan’den Thimo Willems, Tırmanış Etabı liderliğine yükseldi ve yarınki etapta Kırmızı Mayoyu giyecek sporcu oldu. Türkiye Güzellikleri klasman lideri Türk Milli Takımı'ndan Feritcan Şamlı ise bugünkü yarışta Türkiye Güzellikleri kapısından üçüncü olarak geçmesine rağmen hanesine bir puan daha yazdırarak puanını altıya çıkardı ve yarın da beyaz mayoyu giymeye hak kazandı. TUR 2019’a yarın Eceabat-Edremit etabıyla devam edilecek.

FirmaxTrakya
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Malkara’da Trafik Kazası; 3 YaralıÖnceki Haber

Malkara’da Trafik Kazası; 3 Yaralı

Son dakika | Malkara'da Öğrenci Servisi Kaza Yaptı; 15 YaralıSonraki Haber

Son dakika | Malkara'da Öğrenci Servisi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!