DEMİRHAN MADENCİLİK

İran: Zenginleştirilmiş uranyum, hiçbir şekilde farklı bir yere taşınmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İran: Zenginleştirilmiş uranyum, hiçbir şekilde farklı bir yere taşınmayacak
Abone ol
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD Başkanı Donald Trump'ın ‘İran'ın zenginleştirilmiş uranyumunun ABD'ye taşınacağı’ yönündeki açıklamasını yalanlayarak, “İran’ın zenginleştirilmiş uranyumu hiçbir şekilde farklı bir yere taşınmayacaktır” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, katıldığı bir televizyon yayınında ABD Başkanı Donald Trump'ın Tahran yönetiminin elindeki zenginleştirilmiş uranyumun ABD’ye nakledileceği yönündeki iddialarına yanıt verdi. Söz konusu iddiaları kesin bir dille reddeden Bekayi, “İran’ın zenginleştirilmiş uranyumu hiçbir şekilde farklı bir yere taşınmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ülkelerinin sahip olduğu zenginleştirilmiş uranyumu tıpkı İran toprakları gibi kutsal gördüklerini vurgulayan Sözcü Bekayi, bu materyalin ülke dışına çıkarılmasının söz konusu dahi olamayacağını kaydetti. Devam eden diplomatik süreçlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bekayi, uranyumun başka bir ülkeye taşınması konusunun müzakerelerde hiçbir zaman gündeme gelmediğini ve Tahran yönetimi tarafından masaya böyle bir seçeneğin sunulmadığını bildirdi.

Trump, İran'ın elindeki zenginleştirilmiş uranyumun ülke dışına çıkarılması ve tamamının ABD'ye getirilmesi hususunda Washington yönetimiyle iş birliği yapacağını öne sürmüştü.

FirmaxTrakya

Kaynak:DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trump: İran'la anlaşma yapamazsak yeniden bombalarızÖnceki Haber

Trump: İran'la anlaşma yapamazsak yenide...

İran, Hürmüz Boğazı’nı yeniden kapattıSonraki Haber

İran, Hürmüz Boğazı’nı yeniden kapattı

Yorum Yazın

Kapıkule’de TIR’da 10 bin 400 elektronik sigara ve kaçak eşya ele geçirildi
Edirne’de yanan otomobil, kullanılamaz hale geldi
Trump: İlerleme sağlanması halinde İranlı üst düzey liderlerle görüşmeye hazırım
NATO Genel Sekreteri Rutte, yarın Türkiye'ye gelecek
Tekirdağ sahilinde alg patlaması nedeniyle deniz turuncu renge büründü
Keşan Kaymakamı Mercan, okullarda alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirdi
Park halindeki otomobil yandı
Edirne’de veliler ‘okul güvenliği’ konusunda bilgilendirildi
Çanakkale Savaşları sırasında yaralıların tedavisi için birçok okul hastaneye çevrilmiş
Kaşdemir: Çanakkale Kara Savaşları'nın yıl dönümü törenlerine 20'den fazla ülkeden katılım olacak

Başka haber bulunmuyor!