Kanatlı Et İşletmecilerine “Hijyen” Semineri
Malkara - Şarköy ve Hayrabolu ilçelerinde Kanatlı Et Ürünleri satan işletmecilere “ HİJYEN” konulu bilgilendirme semineri Malkara ilçesinde düzenlendi.
Malkara Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Hijyen Eğitimine; Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Malkara İlçe Tarım Müdürü Pasin Akbulut, Hayrabolu İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Şarköy İlçe Tarım müdürü Murat Sönmez, Malkara Ticaret Borsası Müdürü Atilla Ayaz, Malkara Et Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kazan, Tavuk Satı Yeri Esnafı ile Malkara, Hayrabolu ve Şarköy ilçelerindeki Kanatlı Er Ürünleri Satış Yerleri Esnafı ve lokanta işletmecileri katıldı.
Tekirdağ İl Tarım Şube Müdürü Kamil Yaman yaptığı açılış konuşmasında; Türkiye’de yılda 2,2 Milyon ton Kanatlı hayvan (Beyaz) et satışı gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Beyaz etin iyi muhafaza edilmesinin önemine değindi Toplantının hayırlı olmasını diledi.
Veteriner Hekimler Erhan Yalçın ve Eda Göktepe tarafından slayt gösterisi eşliğinde; “ Hijyen, Dezenfeksiyon, Et ve Et ürünlerinin saklanma koşulları, gıdalarda bulunan mikrobiyolojik tehlikeler, mikrop bulaşma yolları ve zehirlenme belirtileri konularında bilgilendirmede bulunuldu.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Daha güvenilir Gıda için 5 anahtara (Güvenilir Su, Temizle, Ayrı tut, soğut ve Pişir) dikkat çekildi.
İşletmelerde Hijyen Koşulları ve El Hijyeninin önemi vurgulandı.
Toplantıda katılımcılar tarafından yöneltilen sorular yanıtlandı.
Haber: Önder Tabak
Fotoğraf: Erdi Kuru

- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN





























Yorum Yazın