DEMİRHAN MADENCİLİK

Çiftçiye Bir Darbe Daha: TMO Fiyatları Tepki Çekti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiye Bir Darbe Daha: TMO Fiyatları Tepki Çekti!
Abone ol
CHP Edirne Milletvekili ve Ziraat Mühendisi Ediz Ün, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan 2025 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Ün, açıklanan rakamların çiftçiyi korumaktan uzak olduğunu belirterek, üreticinin maliyet artışları karşısında zor durumda bırakıldığını vurguladı.

"Çiftçi Girdi Maliyetleri Karşısında Eziliyor"

Son iki yılda tarım girdilerinde yaşanan fahiş artışlara dikkat çeken Ün, mazot, gübre, zirai ilaç ve sulamada kullanılan elektriğin fiyatlarındaki yükselişin üreticiyi ciddi bir ekonomik çıkmaza sürüklediğini belirtti. TMO’nun açıkladığı fiyatların çiftçiye destek olamadığını ifade eden Ün, bu durumun tarımsal üretimi daha da zora sokacağını söyledi.

Buğday İthalatı ve Fark Primi Desteği Tartışması

Türkiye’nin buğday ithalatına bağımlı hale geldiğini vurgulayan Ün, "Son yıllarda milyonlarca ton buğday ithal edildi ve milyarlarca dolar ödendi. Eğer bu kaynaklar yerli üretime yönlendirilseydi, Türkiye buğday ithalatçısı değil ihracatçısı olurdu," dedi. Ayrıca bu yıl hububat üreticilerine verilen fark prim desteğinin kaldırıldığını belirten Ün, üreticiye yönelik desteklerin azalmasının tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

"Üretim Odaklı Bir Tarım Politikası Şart"

Türkiye’de çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini belirten Ün, mevcut politikaların üretimi teşvik etmekten uzak olduğunu söyledi. Üreticilerin sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermesi için girdi maliyetlerinin dengeye oturtulması ve destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

FirmaxTrakya

Kaynak:Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de 2 grup arasında bıçak ve sopalı kavga; 5 yaralı, 10 gözaltıÖnceki Haber

Edirne’de 2 grup arasında bıçak ve sopal...

Edirne'de yapımı tamamlanan Söğütlük Millet Bahçesi, çevre şenliğiyle kapılarını açtıSonraki Haber

Edirne'de yapımı tamamlanan Söğütlük Mil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!