DEMİRHAN MADENCİLİK

Trakya’nın turizme açık tek mağarası; Dupnisa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya’nın turizme açık tek mağarası; Dupnisa
Abone ol
Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde bulunan dört milyon yıllık Dupnisa Mağarası, Trakya Kalkınma Ajansı eliyle turizme kazandırıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yapılan yatırımlarla Demirköy ilçesinde turizm canlandı.Dupnisa Mağarası ziyaret den turist sayısı iki katına çıkarken, milyonlarca liralık gelir elde edildi.

DUPNİSA MAĞARASI

Dupnisa Mağarası üç farklı girişe sahiptir ve iki kattan oluşmaktadır. Mağara hala gelişimini sürdürmektedir. 2003 yılında turizme açılan mağaranın ziyaretçileri her geçen yıl artmaktadır. Ülkemizde görülmesi gereken özel turistik bölgelerden biridir.

Dupnisa, Bulgar dilinde delik, in anlamına gelmektedir. İn bizim dilimizde de mağara anlamına gelmektedir. Köken bakımından anlam bozukluğu oluşsa da adı bu şekilde belirlenmiştir. Mağaranın bazı bölümlerinde yarasalar olduğu için o kısımlar yarasa üreme dönemlerinde girişe kapatılmaktadır. Ancak bunun dışında diğer bölümler yoğun ilgi sebebiyle ziyarete açıktır.

FirmaxTrakya

Kaynak:DHA


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Keşan’da halk pazarı süresiz kapatıldıÖnceki Haber

Keşan’da halk pazarı süresiz kapatıldı

Kayalı Barajı'nda suyu bırakılmış misina ağları toplandıSonraki Haber

Kayalı Barajı'nda suyu bırakılmış misina...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!