DEMİRHAN MADENCİLİK

Trump: İran'la anlaşma yapamazsak yeniden bombalarız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trump: İran'la anlaşma yapamazsak yeniden bombalarız
Abone ol
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile anlaşma olmaması halinde bu ülkeyi yeniden bombalayacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Arizona eyaletine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından başkent Washington'a dönüş yolunda, başkanlık uçağında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, İran ile yürütülen diplomatik sürecin başarısız olması durumunda askeri seçeneklerin masada olduğunu vurguladı. İran ile olası bir anlaşmanın Lübnan'daki ateşkes süreciyle bağlantılı olup olmadığı yönündeki bir soruyu yanıtlayan Trump, iki konunun fiilen birbirine bağlı olmadığını ancak aralarında psikolojik bir bağ bulunduğunu ifade etti. Trump ayrıca, bu süreçte Lübnan'a destek sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Tahran'ın elindeki zenginleştirilmiş uranyumun ülkeden çıkarılması konusuna da değinen Trump, hedeflerinin İran ile ortak çalışarak söz konusu materyalin tamamını ABD'ye getirmek olduğunu bildirdi. Sürecin diplomatik yollarla çözülememesi halinde yaşanacaklara dair de uyarıda bulunan Trump, uzlaşma sağlanamaması durumunda bu tahliye işlemini dostane olmayan ve çok daha farklı yöntemlerle hayata geçireceklerini belirtti.

Müzakerelerden sonuç alınamaması halinde İran ile ateşkesin akıbetinin ne olacağı sorusunu da yanıtlayan Trump, süreyi uzatmayabileceğini dile getirdi. Bölgedeki deniz ablukasının halihazırda devam ettiğine dikkat çeken Trump, anlaşma olmaması durumunda İran’ı yeniden bombalamak zorunda kalacaklarını sözlerine ekledi.

FirmaxTrakya

Kaynak:DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Saygılı’dan meclis tartışmalarına tepkiÖnceki Haber

Başkan Saygılı’dan meclis tartışmalarına...

İran: Zenginleştirilmiş uranyum, hiçbir şekilde farklı bir yere taşınmayacakSonraki Haber

İran: Zenginleştirilmiş uranyum, hiçbir...

Yorum Yazın

Kapıkule’de TIR’da 10 bin 400 elektronik sigara ve kaçak eşya ele geçirildi
Edirne’de yanan otomobil, kullanılamaz hale geldi
Trump: İlerleme sağlanması halinde İranlı üst düzey liderlerle görüşmeye hazırım
NATO Genel Sekreteri Rutte, yarın Türkiye'ye gelecek
Tekirdağ sahilinde alg patlaması nedeniyle deniz turuncu renge büründü
Keşan Kaymakamı Mercan, okullarda alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirdi
Park halindeki otomobil yandı
Edirne’de veliler ‘okul güvenliği’ konusunda bilgilendirildi
Çanakkale Savaşları sırasında yaralıların tedavisi için birçok okul hastaneye çevrilmiş
Kaşdemir: Çanakkale Kara Savaşları'nın yıl dönümü törenlerine 20'den fazla ülkeden katılım olacak

Başka haber bulunmuyor!